Innan du bygger ditt nya hem: 5 förberedelsesteg

Spännande om du först utvecklar en bra plan
Byggprocessen är mest effektiv och spännande om du först utvecklar en bra plan och hittar en ärlig, kompetent byggare.

Processen med att bygga ett nytt hem långt innan grunden hälls ut. Byggprocessen är mest effektiv och spännande om du först utvecklar en bra plan och hittar en ärlig, kompetent byggare. För att undvika dyra misstag under byggprocessen, börja med dessa fem viktiga steg. När du flyttar från drömhus till riktigt hus, var noga med att ställa frågor och dela dina framsteg med människor som har gått igenom processen.

Planera din budget

Börja överväga budgeten från det ögonblick du börjar fundera på att bygga ditt hus. Utveckla en realistisk uppfattning om hur mycket du har råd att spendera och hur mycket det kommer att kosta att bygga ett nytt hem. Budgetfasen handlar egentligen om att balansera dina önskemål med en realistisk bedömning av vad du har råd.

Chansen är stor att du behöver ett bygglån och en inteckning. Det är inte för tidigt att ta reda på hur stort lån du kan kvalificera dig för, baserat på din inkomst och andra ekonomiska förpliktelser. Idag är de flesta banker och andra finansiella institutioner angelägna om att prekvalificera dig för ett bygglån, vilket ger dig en idé om hur mycket pengar du kan spendera. Samtidigt handlar det här tidiga stadiet om att se på vilka olika delar av ditt nya hem som kommer att kosta, inklusive marken, arkitekten eller designern, huvudentreprenören som kommer att hantera projektet, byggmaterial, apparater och inredningsdetaljer.

Detta är en komplicerad, tidskrävande process som verkligen borde börja många månader innan byggandet påbörjas. Det är inte ovanligt att det tar så mycket som två år att noggrant undersöka problemen innan du skriver ett byggavtal med en byggare.

Tips för budgetering

  • Akta dig för banker som vill låna ut mer pengar än du har råd - detta var en av anledningarna till finanskrisen 2008. Det finns ingen anledning att bygga ett hus som kostar det högsta lånebelopp som banken godkänner. Det är faktiskt en mycket bra idé att hålla sig väl under det beloppet. Att prata med en oberoende finansiell rådgivare är ett bra sätt att avgöra hur mycket du bekvämt kan spendera för att bygga ditt hus.
  • Planera för kostnadsöverskridanden. Praktiskt taget alla konstruktionsändar kostar mer än ursprungligen planerat. Detta inträffar ofta på grund av att kostnaderna för byggmaterial förändras eller på grund av ändringar du begär under design- och byggfasen. Se till att du bygger in en buffert till din budget så att de oundvikliga överskridanden inte bryter banken.
  • Få minst tre entreprenörsbud (och kontrollera referenser). I de flesta fall är huvuddelen av kostnaden för att bygga ett hem de pengar du kommer att betala till en totalentreprenör (GC), som kommer att hantera alla arbetare och underleverantörer som arbetar med att bygga ditt hem. Det finns en känslig balans mellan att välja en entreprenör som är överkomlig men en som utför kvalitetsarbete med bra material. Börja med att få referenser från personer du känner som var nöjda med sin byggare och intervju sedan minst tre. Denna process ger dig en ganska bra uppfattning om vad ditt hem kommer att kosta att bygga.
  • Jämförelse butik för material. Medan huvudentreprenören vanligtvis väljer de flesta byggmaterial, apparater och bekvämligheter, vill du vara involverad i denna process. Om du till exempel är kär i bänkskivor i granit, notera detta nu så att sådana preferenser kan kommuniceras till den byggare du så småningom väljer.

Dolda kostnader för att bygga ett nytt hem

Första gången husägare blir ofta skrämda när de börjar känna igen de dolda kostnaderna för att äga sina egna hem. Det finns många engångskostnader för att bygga dina första hemmöbler, gräsmatta och trädgårdsmaskiner, fönsterbehandlingar, internet och mediekabel. Och bostadsägande kommer med löpande månatliga utgifter som kan fånga dig oavsiktlig om du inte är beredd på dem-utgifter som husägares försäkring, fastighetsskatter och gräsmattstjänster. Om du har varit hyresgäst hittills kan dessa utgifter vara en chockerande överraskning.

Välj ditt parti

Om du ännu inte har köpt en byggplats för ditt nya hem, prata med fastighetsmäklare för att få en grov uppskattning av markkostnaderna i de områden du överväger. Även om markkostnaderna varierar mycket beroende på lokala markkostnader, planerar du i allmänhet att 20 till 25 procent av din nya bostadskostnad ska gå till köp av marken.

Oavsett om du bygger ditt hem i en förortsbyggnad eller en plats med vidsträckt havsutsikt behöver du nästan alltid välja marken innan du väljer planritningar eller andra detaljer. Du (och alla proffs som du anställer) kommer att behöva undersöka faktorer som markförhållanden, dränering, zonindelning och byggregler i regionen. Kostnaderna blir högre om din husdesign måste anpassas för att passa tomten. Om huset kan byggas på tomten med hjälp av lagerritningar hjälper det din budget.

Välj en husplan

Många nya hem byggs med hjälp av lagerplaner från en tryckt katalog eller en online-källa. Att hitta rätt plan kan ta lite tid. Ett ställe att börja kan vara att välja din favorithusstil. Få idéer från de många tillgängliga katalogerna, och om det behövs, ha en byggare eller annan byggproffs - en arkitekt eller designer - hjälp du väljer den bästa lagerplanen för dina behov. En hemdesigner kan också göra mindre ändringar i lagerplanerna när det gäller rumsstorlek, fönsterstilar eller andra detaljer. Vissa byggare kan göra små ändringar i planerna för lagerhem.

Ett specialdesignat hem, å andra sidan, skapas speciellt för familjen som kommer att bo där och den webbplats det sitter på. I de flesta fall kräver specialdesignade hem tjänster från en licensierad arkitekt. De ställer frågor som " Var är solen i förhållande till partiet? Var kommer de rådande vindarna ifrån? Hur kan vi spara pengar på långsiktiga värme- och kylkostnader? " Arkitekten bör också ställa uttömmande frågor om din livsstil och preferenser..

Processen med att bygga ett nytt hem långt innan grunden hälls ut
Processen med att bygga ett nytt hem långt innan grunden hälls ut.

Oavsett om du väljer ett lager eller en anpassad design är det klokt att välja en plan som uppfyller dina behov under många år framöver. Ett ungt par kanske vill planera för fler familjemedlemmar, till exempel, medan en äldre husägare bör förvänta sig att åldras på plats.

Ställ upp ditt team

När en arbetsbudget, en byggarbetsplats och hemdesign har valts kan du nu börja samla expertteamet för att designa och bygga ditt hus. Nyckelspelare kan inkludera en byggare, en grävmaskin, en lantmätare och en hemdesigner eller en arkitekt, om det behövs. I de flesta fall börjar husägare med att välja byggaren (huvudentreprenör). Den proffsen väljer sedan andra medlemmar i laget. Du kan dock också välja att anställa en arkitekt eller designer först.

Den stora frågan är denna: Hur involverad kommer du att vara (kan du vara) i processen? Medan de flesta husägare anställer en huvudentreprenör / byggare för att samordna det mesta eller hela arbetet, är det också möjligt för en husägare som vill vara djupt involverad i processen att fungera som sin egen GC. I det här fallet kommer du att anställa och övervaka alla underleverantörer-grävmaskiner, snickare, betongentreprenörer osv. Själv. Att arbeta på detta sätt är inte för svaga människor, men för rätt person kan det vara ett givande sätt att bygga ett hus, liksom ett som sparar pengar.

Vad sägs om icke-traditionell konstruktion?

Hur ditt hus ser ut dikterar inte nödvändigtvis hur huset är konstruerat. Traditionell ramkonstruktion är inte det enda alternativet. Många människor har blivit fascinerade av halmbalhus, rammad jordkonstruktion och till och med kolvhus. Men du kan inte förvänta dig att traditionella byggare - eller ens alla arkitekter - ska vara experter på allt. Att bygga traditionella hus med en icke-traditionell metod kräver ett team som är specialiserat på den typen av konstruktion. Gör dina läxor och hitta rätt arkitekt och byggare som kan förverkliga din vision.

Förhandla ett kontrakt

Var noga med att få skriftliga, undertecknade kontrakt för varje byggproffs som är involverad i att bygga ditt hem. Detta betyder åtminstone ett kontrakt med huvudentreprenören / byggaren, liksom hemmets formgivare eller arkitekt, om de är en del av processen.

Vad ingår i ett byggavtal? Ett kontrakt för nybyggnation kommer att beskriva projektet i detalj och inkludera en lista över alla delar som ska ingå i huset - "specifikationerna". Utan detaljerade specifikationer kommer ditt hus sannolikt att byggas med "byggnadsmaterial" -material, vilket kan vara på den billigare sidan. Var noga med att ta bort specifikationerna som en del av förhandlingen innan kontraktet skrivs som en del av förhandlingen - och se till att allt är tydligt listat. Kom ihåg att ändra kontraktet senare om du eller din entreprenör gör några ändringar i projektet.

Poängen

Tiden att slutföra de inledande stegen för att bygga ett nytt hem kan vara en spännande period, men det är också dags att utvärdera om nybyggnation är rätt val. Processen är mycket hårt arbete och det medför störningar i ditt liv och livet för dem omkring dig. Du kanske tycker att det är mindre stressigt att handla ett befintligt hem - antingen ett befintligt hem eller ett nybyggt hem som har byggts "on-spec." Eller så kan det hända att det är ett bättre alternativ att stanna kvar i ditt befintliga hem och bygga om det.

Beslutet att bygga ditt eget hem fattas ibland av fel skäl. Att bygga ett nytt hem "fixar" sällan ett oroligt liv eller ett förhållande. Ett viktigt första steg är att analysera dina motiv. Bygger du ett hus för att någon annan vill att du ska göra det? Är det en avvikelse från något annat livsproblem? Kan du hantera den extra stress i ditt liv? Varför vill du bygga ett hem? Självreflektion kan leda till självmedvetenhet - och spara dig från många huvudvärk.

Men om din självkontroll klarar dessa tester, kommer du noga att följa fem viktiga förberedelsesteg för att ditt projekt ger det hem som du och din familj förtjänar.

Relaterade artiklar
  1. Hur man lagar ett lås?
  2. Hur man hyr en avfallsbehållare för hemmet?
  3. 5 skäl att hyra en elektriker
  4. Grundfot: Grundläggande kod
  5. Vad betyder termen "grovt"?
  6. Vad du borde veta om inblåsning av cellulosaisolering?
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail