5 skäl att hyra en elektriker

Om du ska göra några husägardrivna elektriska arbeten på rätt sätt kommer du att få tillstånd
Om du ska göra några husägardrivna elektriska arbeten på rätt sätt kommer du att få tillstånd och få inspektörer att besöka.

Det finns många fördelar med att göra ditt elektriska arbete. Du sparar pengar, det är mer flexibelt än att ringa in och vänta på en elektriker, och du kan ringa skotten.

Trots detta kan även den mer erfarna DIY-elektrikern nå punkten när de känner att det är dags att ringa till en professionell:

1. Tillstånd och inspektörer har lagts till i ekvationen

När du har målat ditt vardagsrum eller kaklat ditt köksbacksplash är det bara du och din hund som "svävar och ahhing" över frukten av ditt arbete. Medan du bör upprätthålla grundläggande byggnadspraxis kommer ingen efteråt för att kontrollera ditt arbete. Tillstånd behövs inte för att måla ditt barns sovrum. Inspektörer behöver inte godkänna trimarbetet runt dina fönster.

Elektriskt arbete gör det dock. Om du ska göra några husägardrivna elektriska arbeten på rätt sätt kommer du att få tillstånd och få inspektörer att besöka. Godkännande / avvisande är bara en extra frustration som du kan eliminera genom att låta elektriker göra jobbet. Om de gör det kommer sannolikt tillståndet att "slutföras". Om inte, är det elektrikerens jobb att göra det rätt - inte du.

2. Elektriskt arbete är inte alltid kul

I förhållande till andra hemrenoveringsjobb som att slipa gips eller gräva upp avloppsrör, kan elektriska arbeten klassificeras som "roliga" (tillsammans med "ren" och "ger efter för logik.").

Få människor tar dock någonsin sitt eget elektriska arbete eftersom det är kul. När du går tillbaka och jämför elektriska arbeten med andra saker i ditt liv som inte är relaterade till ombyggnad-lek med dina barn, reser, äter ute, ser en filmkörande 11-kabel genom en spindelnät källare blekar inte jämfört. Enkelt uttryckt, du har bättre saker att göra i livet, och genom att hyra ut kan du göra dessa saker.

3. Elektriker vet saker du inte vet

Du anställer människor för att de kan göra saker du inte kan göra: flygande kommersiella jetflygplan, företagstvister, reparera Teslas. Eftersom du inte vet något om uppgiften, är det ingen fråga om att anställa en professionell.

Du kommer in i grumligt och ofta farligt territorium när du vet några saker om jobbet till hands. Som de säger kan lite kunskap vara farligt.

Frågan förvärras när du har fått ombyggnadsförfattare som skriker från sina mobbpulpeter ("Gör det själv!") Och hemförbättringsbutiker som överflödar med lådor, kabel, strömbrytare, uttag och lampor som praktiskt taget ber om att installera husägare.

Denna punkt om kunskap och erfarenhet är kärnan i argumentet. Även om du känner till 92% av elarbetet är det de andra 8% som kan skada dig.

4. Elektriker är dyra, men du kan styra kostnaderna

Elektriker är sanna proffs, och när de är i ditt hus kan du bara höra "pengarklockan" tippa bort och din räkning snabbt eskalerar.

Genom att närma dig det smart kan du dock begränsa dina kostnader. Enkla saker som att få dina kretsar korrekt kartlagda kan spara elektriker från att göra det åt dig.

5. Elarbete kan vara farligt

Döden under ombyggnad kommer i olika, ofta oväntade former. De amerikanska centren för sjukdomsbekämpning berättar att på arbetsplatsen är "fall fortfarande en ledande orsak till oavsiktlig skada [dödsfall] rikstäckande och 43 procent av de dödliga fallen under det senaste decenniet har inneburit en stege." Från 1992 till 2002 var elstötning nummer 6 i listan över orsaker till dödsfall på arbetsplatsen.

Poängen är att husägare ska vara rädda för orsaker som verkar godartade (måla huset) lika mycket som de som har "skrämmande etikett" på sig (elektriska). 200 ampere räcker för att döda dig, och det är vad de flesta hem har i sina servicepaneler. 15A eller 20A kan göra det, beroende på förhållandena.

Även om du är säker och vidtar lämpliga åtgärder för att förhindra elchock, kontakta en professionell när du behöver mer hjälp.

Relaterade artiklar
  1. Vad är ytmonterade ledningar?
  2. Hur fixar vi infällda lampor?
  3. Inuti din huvudsakliga elservicepanel
  4. 3-plats kontra 4-plats torktumlare: Vad är skillnaden?
  5. Hur stänger du av strömmen i ditt hems brytare eller säkringsbox?
  6. En guide till skruvsäkringar
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail