Hur man hyr en avfallsbehållare för hemmet?

Om du till exempel hyrde en 40 kubik container
Om du till exempel hyrde en 40 kubik container, skulle du säga att du vill hyra en "fyrtio gård."

När du rivar eller riva ut rum innan du renoverar kommer du att generera en betydande mängd skräp.

I de flesta samhällen är det inte tillåtet att skicka byggmaterial som virke, gips, metall och glas med din veckosopstjänst.

Ett utmärkt val för mellanstora och stora husrenoveringsprojekt är att hyra en soptunna (eller avrullningscontainer). Tillsammans med att hyra ett transportföretag är containeruthyrning ett praktiskt val för husägare.

Slutsats

 • Husägare kan hyra avfallsbehållare på samma sätt som entreprenörer gör för stora projekt.
 • Parkering av containern på gatan medför stadstillstånd och extra kostnader.
 • Den optimala storleken för ombyggnad av hemmet är cirka 20 till 25 meter.
 • Håll behållarens framsida fri genom att använda trafikkottar.
 • Kostnaden för en 20 yards container är cirka 220€ för 5 dagar plus 97€ per ton.

Känn lingo

Eftersom containerföretag vanligtvis handlar med entreprenörer kan de bli otåliga mot en husägare som inte känner till terminologin eller specifikationen för att hyra en avveckling.

 • Namn: "Container" och "roll-off" är båda acceptabla termer för dessa stora metallboxar.
 • Storlek på gården: Behållare hyrs i standardstorlekar för kubik. Istället för att säga "kubikmeter" kan du dock också säga "gård" eller "gård". Till exempel, om du hyrde en 40 kubik container container, skulle du säga att du vill hyra en "fyrtio gård".

Kosta

I stora storstadsområden skulle en 20-yard container vara 220€ för hyran som inkluderar avlämning, upphämtning och en 5-dagars hyra. Ytterligare dagar skulle vara 11€ per dag. Dessutom kostar 97€ per ton.

Du kan behöva tillstånd om det går på gatan

Ditt lokala parkeringskontor eller bygglovskontor kan ge dig information om tillstånd som behövs om du parkerar containern på gatan.

Om du har plats att placera den på din egen egendom, gör det så att du inte har några bekymmer om biljetter, böter eller tillstånd.

Om du bor på en gata med en grannskapsförening är det nästan säkert att bestämmelserna i husägarens föreningskontrakt inte tillåter avrullning utan tillstånd. Undantag kan finnas tillgängliga genom att vara närvarande i föreningens styrelse.

Håll utrymmet framför behållaren fritt

Oavsett om containern går på gatan eller din egendom, lastbilen släpper av och hämtar containern behöver handlingsutrymme.

Det finns inget värre än att ringa en irriterad lastbilschaufför eftersom han inte kan komma tillbaka.

Mer troligt kommer avrullningen helt enkelt inte att hämtas. I bästa fall kommer du bara att försenas i flera dagar. I värsta fall kommer containerföretaget att ta betalt för inkörningen, en legitim avgift.

Vilken storlek behållare att hyra?

Du behöver nästan säkert en container som är en storlek större än du tror du behöver.

Heltäckningsmatta, skrot av trä, gips all alla dessa avfallsprodukter tar upp volymen.

Betong, sten och smuts är mer vikt än volym och vanligtvis kan du bara fylla behållarkvartalet fullt (kontrollera detta med ditt uthyrningsföretag).

Titta på väggens höjd

Behållare med liknande volym kan ha olika dimensioner. En dimension som du vill fråga uthyrningsföretaget om är höjd. Det är svårt att föra viktiga material över sidan av en hög behållare, så fråga om du kan få en lägre behållare.

Grundläggande behållarstorlekar

10 kubikvarvcontainer

 • Storlek: Föreställ dig en metallbox 12 meter lång, 8 meter bred och 4 meter hög.
 • Kommentarer: En tio gård kommer inte långt ifrån dig om du gör ett betydande hemrenoveringsarbete. I bästa fall kan du använda den för att riva ut ett litet badrum.

20 kubik gård container

 • Storlek: Föreställ dig en låda som är 22 fot lång, 8 meter bred, 4,5 meter hög.
 • Kommentarer: Det här handlar om den minsta storlek behållare du någonsin borde få. Detta skulle rymma avfallet från ett litet kök eller badrum utan att klämma och krossa.

30 kubik gård container

Detta passar framför de flesta hus utan alltför mycket klagomål från grannarna. Du kan placera mattor, gips och trä i ett 30-gårdsrum utan alltför mycket besvär. Om du kasserar betong eller sten behöver du också en större behållare eftersom du inte kan fylla behållaren mycket högt.

40 kubik gård container

Föreställ dig en metallbox med samma längd och bredd som de andra behållarna, men hela 8 meter höga. 40-yarden är ett monsteravrullning som är avsedd för större helrenoveringsarbeten.

Relaterade artiklar
 1. Använd infraröd för att hitta läckor i ditt tak
 2. Grundfot: Grundläggande kod
 3. 12 viktiga saker att förstå om bygglov
 4. Hur man bygger ett tillägg?
 5. Anställa och hantera din hemreparatör
 6. Hur reparerar man träspår?
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail