Hur bestämmer man kostnaden per kvadratfot för att bygga ett garage?

Alla byggare har en grundläggande kostnad per m2 som de tar med i de mest grundläggande inramnings
Alla byggare har en grundläggande kostnad per m2 som de tar med i de mest grundläggande inramnings- och byggnadsarbetena.

Nästan alla entreprenörer har en berättelse om att en kund ringer och frågar: "Hur mycket kostar det att bygga ett garage på 24 x 24 meter?" En entreprenör måste svara på den här frågan noga eftersom den faktiska byggkostnaden för två lika stora garage enkelt kan variera med 7460€ eller mer beroende på hur kunden vill bygga och avsluta den. Kostnadsberäkningar måste innehålla detaljerade frågor och svar för att fastställa de faktiska byggkostnaderna.

För att bestämma byggkostnaden för ditt nya garage kommer entreprenören att överväga flera element.

Bestämma rätt storlek

Tyvärr finns det inte en "garagemeny" som säger att små, medelstora och stora garage har fastställda prispunkter. En husägare har så många alternativ att överväga att en grov offert via telefon inte kommer att vara korrekt. Med detta sagt finns det vissa standardstorlekar och byggkostnader som entreprenörer litar på när de bjuder på ett garageprojekt. Ett enbilsgarage är vanligtvis minst 12 x 20 meter stort, medan minsta storlek för ett tvåbilsgarage är 20 x 20 meter. Dessa dimensioner anses vara minimala, och rekommendationen är vanligtvis att bygga ett större garage är praktiskt för att maximera lagringsutrymmet och ge gott om utrymme för att öppna bildörrar. De flesta husägare tycker att ett garage på 24 x 24 meter ger bäst prestanda för ett typiskt tvåbilsgarage, förutsatt att byggplatsen ger tillräckligt med utrymme.

Alla byggare har en grundläggande kostnad per m2 som de beräknar de mest grundläggande inramnings- och byggnadsarbetena. Detta kan variera något från region till region beroende på lokala arbetskraftskostnader, men en bra tumregel är att använda det nationella genomsnittet på 30€ per m2 för ett garage som läggs på sidan av ditt hem så att det delar gemensamma väggar, eller 52€ per m2 om garaget byggs från grunden. För ett fristående 20 x 20 meter nytt garage, planera ungefär 20900€ dollar som kommer att innehålla en grundläggande betongfundament, inramade väggar och tak och standard asfalttak.

Detta är dock bara en utgångspunkt, eftersom det finns ett antal faktorer som kan lägga till denna grundläggande byggkostnad.

Fundament

Vid bestämning av kostnaden per m2 av ett garage, är det bäst att arbeta från grunden. Den första kostnaden du behöver uppskatta är enhetens grund, som bestäms av vilket klimat du bor i. I områden där marken inte fryser kan husägare komma undan med att bygga sina garage på en betongplatta som hälls direkt på kvalitet. I delar av landet där frost genomsyrar är det förmodligen en bättre idé att ha en fundament med en sidfot under frostlinjen, med plattan som hälls mellan de yttre betongväggarna som sträcker sig nedåt för stabilitet. Den genomsnittliga nationella kostnaden för en grundläggande fritt flytande platta är cirka 3€ per m2, och om ytterstamfundament används, stiger priset till cirka 3,70€ per m2.

I vårt exempel på ett garage på 20 x 20 meter kostar en ny grund mellan 1190€ och 1490€. Denna kostnad kan variera något beroende på omständigheterna. Om t.ex. större utgrävningar krävs kan kostnaderna vara högre. Eller om det nya garaget byggs på platsen för ett gammalt garage med en solid befintlig grund kan kostnaderna bli lägre.

Antal garageportar

För det mesta behöver du ta in ett företag som specialiserat sig på att installera takgarageportar, eftersom en majoritet av entreprenörerna inte vill ha huvudvärk och faror som följer med installation av spänningsfjädrarna. Detta innebär att du kommer att betala extra arbetskostnader utöver det faktiska köpet av dörrarna. Garageportarna själva har alternativ som fönster, isolering, målarfärg, etc. Uppenbarligen, desto mer avancerad garageportar, desto mer kan du förvänta dig att betala. Den nedre sidan av en garageport är cirka 370€, medan en isolerad eller veddörr med fönster kan kosta uppåt 1870€ för dörren plus installation. Planera att fördubbla den kostnaden om du installerar två dörrar i ett dubbelgarage. Denna kostnad inkluderar inte garageportöppnaren eller några elektriska ledningar som måste göras.

Fönster och sidodörr

I större garage där du har utrymme att arbeta är fönster ett bra tillskott för att släppa in lite ljus och få en naturlig bris att flyta. Naturligtvis kommer antalet fönster du installerar också att öka den totala kostnaden för ditt projekt. Det som är bra med garagefönster är att de är mer funktionella än snygga, så att du kan köpa en billigare typ än för ett vardagsrum eller sovrum. Ditt garage behöver också en sidodörr som är obligatorisk med kod i de flesta områden.

Kostnadsberäkningar måste innehålla detaljerade frågor
Kostnadsberäkningar måste innehålla detaljerade frågor och svar för att fastställa de faktiska byggkostnaderna.

Standard enstaka fönster är i genomsnitt cirka 220€ vardera, och det finns vanligtvis ingen extra arbetskostnad eftersom installationen ingår i det grundläggande inredningsarbetet för snickeri. En enkel sidodörr tillverkad av platt stål är i genomsnitt cirka 220€, med arbetskraft som redan ingår i de grundläggande byggkostnaderna. Du kommer att betala mer för mer detaljerade dörrar med glasrutor, dekorativa paneler eller glasfiberkonstruktion.

Vissa människor gillar inte den svaga länken till en stöld som ett garagefönster ger och väljer istället takfönster. Om du väljer takfönster, förvänta dig att lägga till cirka 93€ i tid och material för varje utklipp.

Typ av ytterväggar och takläggning

En av de billigaste garagefärgerna lämnar fastigheten täckt av Tyvek heminpackning. Det beror vanligtvis på att en husägare hade slut på pengar eller att en entreprenör hoppade över staden. Men de flesta människor vill ha en mer elegant exteriör som:

  • Vinylväggar är billiga, enkla att installera, med gott om färgsortiment och långa garantier. Nationellt är vinylskydd i genomsnitt cirka 3€ per m2, installerat.
  • Sider av aluminium är mer hållbara, kan vara sömlösa och kan målas. De genomsnittliga kostnaderna, installerade, är 2,20€ till 6€ per m2, med stålbeklädnad något dyrare än aluminium.
  • Fibercementspår har blivit mycket populärt tack vare sitt unika utseende och hållbarhet (ofta med 50 års garantier). Den kan målas och är ogenomtränglig för värme och kyla. Denna sidospår finns i både plank och shake / singelform. De genomsnittliga nationella kostnaderna är cirka 7,50€ per m2, installerat. Shake / singel typer är något dyrare än plankor. Även om det var lite dyrt till en början är det här ett av de allra bästa och längsta bestående material som du kan välja.
  • Cederträ är estetiskt tilltalande och miljövänligt och har anständiga värmeisolerande egenskaper. Finns i både sidoplankor och shakes eller bältros, cederträ var en gång standarden för ett hem med målade ytterkanter. Skakningar och bältros lämnas ibland oavslutade. Nationella medelvärden går runt 2,20€ till 3€ per m 2 för sidospår, installerade och ibland dubbelt så höga för skakningar eller bältros. Kom dock ihåg att cederträet är ett sidoväggsmaterial med högt underhåll och dess livslängd är i genomsnitt cirka 20 år.
  • Stucco är ett mycket slitstarkt sidespårmaterial, och det kan vara att föredra om ditt hem är sidotäckt med stuckatur. Nationellt går genomsnittet från 4,50€ till 6,70€ per m2 för stuckaturer. Korrekt underhåll kan stuckaturer hålla så länge som själva garaget.
  • Tegelväggar är vanligtvis konstruerade genom att applicera en tegelfasad mot en vanlig trämantlad vägg. Det används oftast i garage för att matcha ett hem som använder tegel. Genomsnittliga kostnader för installationen löper från 4,50€ till 6,70€ per m2. Korrekt underhållet är detta ett annat mycket långlivat sidmaterial.

Takytor är priser enligt rutor - en måttenhet som motsvarar en yta på 10 x 10 meter. Därför, om du har ett garage på 600 m2 behöver du faktiskt 6 rutor. Nationernas genomsnitt är 60€ till 75€ per kvadrat för asfaltbältros, det överlägset vanligaste valet för garage. Asfaltbältros är ett ekonomiskt val, med livslängd som sträcker sig från 20 till 40 år, beroende på materialkvaliteten.

Andra takmaterial finns också tillgängliga och väljs vanligtvis för att matcha det tak som används i hemmet:

  • Metalltakning: Genomsnittliga kostnader löper mellan 5,20€ och 10€ per m2 (taket mäts vanligtvis inte i kvadrater). Även om de är dyra, är dessa tak mycket slitstarka, med en livslängd på 75 år ganska vanliga.
  • Takbeläggning: Genomsnittliga kostnader ligger mellan 520€ och 600€ per kvadrat. Även om de är dyra är dessa tak mycket slitstarka. De kan dock kräva extra inramningsförstärkning för att stödja den betydande vikten.

Extrakostnader

En sista alternativet måste du bestämma när bestämma kostnaden per m2 av ett garage är om du vill avsluta innerväggar direkt. Beroende på vilken R-faktor du väljer måste du lägga till mellan 0,40€ och 2,20€ per m2 för isolering, sedan kommer gips, slipning och målning att lägga till ytterligare 1,50€ per m2. Lyckligtvis är den här typen av efterbehandling ganska lätt för DIY-görare, och många väljer att vänta med att slutföra detta arbete senare.

Det finns också kostnader för ledningar och VVS att överväga. De flesta kodområden kräver minst en grundläggande elektrisk krets för att tända lampor, uttag och garageportöppnare, och du kanske vill göra elservicen mer komplett. Rörmokare är inte nödvändigt, men du kanske vill inkludera ett handfat med vattenförsörjning och avloppsledningar.

Slutsats

Som du ser är det mer komplicerat att ringa upp entreprenören och fråga hur mycket ett garage kommer att kosta, och det kan ge ett antal frågor. Var beredd att spendera lite tid på att identifiera vilken typ av garage du vill ha och dess funktioner. Ett nytt garage kan enkelt kosta 37300€ eller mer, men en hälsosam investering i ditt garage kan skapa den praktiska fristad du vill ha - inte bara en plats att lagra bilar utan en plats att fiska med verktyg, umgås med grannar eller utveckla trädgårdsarbete Kompetens. Ett trevligt garage kommer också att vara starkt positivt om du någon gång bestämmer dig för att sälja ditt hem.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail