Betyder ombyggnadslicenser för entreprenörer?

Ombyggnadslicenser betyder att de skiljer det lilla antalet dåliga aktörer från ett stort antal regellydiga
Ombyggnadslicenser betyder att de skiljer det lilla antalet dåliga aktörer från ett stort antal regellydiga.

Frågan om licensiering kommer oundvikligen upp när man diskuterar ett renoveringsprojekt med en hemrenoveringsentreprenör. På framsidan av sin portfölj kan entreprenören ha en kopia av en tillståndslicens, tillsammans med en utskrift som visar ett rent register över konsumentklagomål, påföljder eller böter. Några kan till och med göra en stor fråga om licensiering och säga att detta är ett bevis på ett gott lokalt rykte och att överlägset arbete från deras sida garanteras.

Så är inte fallet.

Har licenser något?

Det är bra om din stat har ett licenssystem. Det är ett snabbt sätt att kontrollera om entreprenören verkligen är licensierad. I vissa fall kan du kontrollera online angående konsumentklagomål och påföljder eller böter.

Ombyggnadslicenser betyder att de skiljer det lilla antalet dåliga aktörer från ett stort antal regellydiga. Det värsta av det värsta identifieras och i vissa fall får de böter eller får inte göra ytterligare affärer.

Licensiering kan också hålla entreprenören i kontroll genom att kräva att de:

 • Håll en säkerhetsobligation eller förklara en kontotilldelning (ett obligationsalternativ som gör att han kan sätta upp kontanter utan obligationsmäklarens mellanhand).
 • Har ansvar försäkringsskydd.
 • Var medveten om entreprenörens regler och policyer.

Men det finns en gräns

Det bör ge dig en viss grad av förtroende för att entreprenören är licensierad och att det inte finns några klagomål eller böter. Men känn inte att en licens är ett godkännandestämpel.

Ungefär endast 35 stater licensierar ombyggnadsentreprenörer. I cirka 15 stater finns det ingen licensiering. I vissa stater betyder licensiering inte mycket. En entreprenör kan bara behöva lägga upp en obligation. Eller så kan han bara behöva registrera sig hos statssekreteraren eller ha en företagslicens - knappast svåra krav att uppfylla.

Licensbyråernas mandat är att hjälpa både enskilda medborgare och industrin. Så även om de ger användbar information för konsumenterna, bär de också branschhatten (även om branschen kan tigga om att skilja sig).

Även om licensiering är avsedd att hålla det värsta av det värsta, kan några dåliga äpplen komma in och lyckas förbli licensierade.

Ingen garanti för bra arbete

En licens betyder inte bra arbete. Din entreprenör kan utföra en köksrenovering som resulterar i konstiga, vågiga tak; krokiga skåp; gappade trägolv; och fläckig väggfärg.

Dåligt arbete? Ja. Är det orsaken till att hitta en licensinnehavare eller dra sin licens? Nej.

Se till att ombyggnadsentreprenören är licensierad och har goda rekord. En entreprenörs jobbkvalitet kan variera mycket - från bra till knappt acceptabel - utan att entreprenören tappar sin licens eller får svarta märken på sin rekord.

Vad sägs om dessa klagomål?

I dagens värld har konsumenter med klagomål flera vägar (vanligtvis på Internet) för att sända sina elände. Därför måste du ibland registrera klagomål med saltkorn.

Rabattera inte automatiskt en entreprenör med ett klagomål eller två som är registrerade hos ett statligt organ. Det kan finnas andra faktorer som du kanske inte känner till. Det är mer det sammanlagda antalet klagomål och deras svårighetsgrad för bestraffningen som borde oroa dig.

Sammanfattning

 • Inte alla stater licensierar ombyggnadsentreprenörer.
 • Gränsen för licensiering är extremt låg i vissa stater - bara registrera och posta en obligation.
 • Statliga licensmyndigheter är inte konsumentförespråkare.
 • Licenser betyder inte överlägset arbete.

En entreprenörsrekord med din gemenskap är mycket viktigare än deras rekord hos en statlig myndighet.

Relaterade artiklar
 1. Olika typer av alternativa plattmaterial
 2. Kan en lantmätare lagligen ange din egendom?
 3. Hur läser man ett måttband?
 4. Är hemrenovering värt det?
 5. Guide till vindluftventilation
 6. Hyra en professionell kontra gör det själv Hemrenoveringar
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail