Städa upp ditt sovrum på 15 minuter

Påminna dig om att ta några minuter att lägga undan kläderna före sängen
Du kan hålla din säng som gisslan och påminna dig om att ta några minuter att lägga undan kläderna före sängen.

Ditt sovrum ska vara din fristad, en plats där du ligger ner i slutet av dagen och låter dina bekymmer glida bort. Istället förvandlas ditt sovrum snabbt till ett förvaringsutrymme där du inte vågar låta någon komma in. Lär dig en snabb rengöring för ditt rum som låter dig hitta sängen och golvet. Här är hur.

Ta tag i dina förnödenheter

Få av oss har förnödenheter för att rengöra sovrummet som faktiskt lagras i vårt sovrum. Att samla alla förnödenheter innan du börjar jobbet hindrar dig från att bli distraherad och misslyckas med att slutföra jobbet. Vad du kommer att behöva:

  • En korg, väska eller låda för att lägga skräpföremål
  • En dammsugare eller kvast.
  • En hämmare
  • En papperskorg

Samla alla smutsiga kläder och lägg dem i en hämmare

Eftersom du har bråttom, oroa dig inte för att rulla ut strumpor och dra ut skjortor på rätt sida. Dessa uppgifter är lättare att göra när du sorterar tvätten. Ta bara tag i alla de smutsiga kläderna och lägg dem i hindret.

Samla alla rena kläder och vik tillbaka eller häng igen

Om du har en betydande mängd rena kläder som ligger och väntar på att vikas och hängas, hoppa över detta steg och lägg de rena kläderna halvt snyggt på din säng efter att du gjort det. Du kan hålla din säng som gisslan och påminna dig om att ta några minuter att lägga undan kläderna före sängen.

Ta tag i allt papperskorgen och lägg i papperskorgen

Det är inte dags att avgöra om du är redo att kasta gamla kopior av tidskrifter eller det par skor du har behövt repareras i två år. Vi kastar uppenbart skräp och sorterar inte genom lådor och garderober. Spara det stora soporna för när du har mer tid.

Bädda sängen

Ja, vi vet att det finns en stor debatt om huruvida sängen ska läggas upp eller inte. Du kommer bara att komma tillbaka till det om några timmar. Men om vi använde argumentet för andra delar av vårt hem, skulle vi aldrig ha rena golv, disk eller tvätt. Varför tvätta något när det bara kommer att vänja sig igen? Att göra sängen förändrar utseendet på ett rum. Det gör ett rum mer inbjudande och snyggt.

Plocka upp alla felplacerade föremål på golvet, sängen, skrivbordet etc.

Lägg dem i en korg, låda eller väska. Dessa är föremål som hör hemma i ett annat rum i huset. Försök inte ta tillbaka dem en i taget. Sätt dem alla på ett ställe för tillfället och fortsätt.

Räta ut ytor

Om det har gått länge sedan du har rengjort här kan du ha stora ansamlingar av dina saker som hör hemma i ditt rum men inte är på rätt plats. Ta en kort undersökning av dessa "grejer". Om du kan ta bort allt om en minut eller mindre, gör det. Om inte placera allt i en behållare så att du kan gå igenom det och organisera det senare.

Sopa och torka eller dammsug

Flytta inte möbler för att sopa eller dammsuga. Gör bara en snabb genomkörning. Om du har några minuter kvar, ta tag i korgarna med "grejer" och placera föremålen i den på rätt platser.

Låt dig inte lämna de olika korgarna obevakade för länge. Innehållet kommer att staplas, spillas över och leda till mer röran. Om du inte har tid nu att sortera igenom dem, ta ytterligare femton minuter någon gång nästa dag för att göra det. Se till att du kom ihåg de rena kläderna. Om det fanns för många att vika och lägga undan, väntar det snyggt på din uppredda säng?

Lägg bort dina förnödenheter

Låt dig reflektera över hur trevligare detta kortstädade rum är. Om du följer regimen regelbundet i ditt rum kommer du alltid att kunna hitta din säng. Och är det inte det vi alla vill ha.

Relaterade artiklar
  1. Ta bort spenatfläckar i sex enkla steg
  2. Hur man rengör en spishäll?
  3. Hur rengör jag trädgårdsredskap?
  4. Hur rengör jag en eterisk oljediffusor?
  5. Hur rengör jag tapeter?
  6. 8 Rengöringshackar som inte fungerar
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail