8 Rengöringshackar som inte fungerar

Tips som lockar oss med visioner om bättre
Och internet är fyllt med hack och tips som lockar oss med visioner om bättre och enkel rengöring.

Vill du göra rengöringen enklare och drömma om dagen någon eller något kommer att lösa alla dina röriga problem? Självklart gör du det. Dagens produkter och rengöringsverktyg är så mycket bättre än de brukade vara med nya innovationer som slår marknaden nästan dagligen för att göra livet enklare.

Och internet är fyllt med hack och tips som lockar oss med visioner om bättre och enkel rengöring. Vem tänker på dessa saker och varför har vi inte sett dem tidigare? Vissa är baserade på lite vetenskap, men de flesta är det inte.

Här är åtta rengöringshackar som inte fungerar och bara slösar bort tid och pengar. Vissa är till och med platta ut farliga! Hoppa över dem och följ de bättre råd som ger dig ett mycket renare och säkrare resultat.

Sanera svampar i mikrovågsugnen

Liksom många hackar är den här baserad på lite vetenskap. Ja, hög värme kan döda vissa bakterier.

Varning

Den tid som krävs i en mikrovågsugn för att nå önskad temperatur för att döda alla bakterier som lurar i mitten av en svamp kommer emellertid att resultera i en flammande, förbränd svamp. Nya studier visar att nuked svampar fortfarande rymmer cirka 40% av sina bakterier, varav några kan vara livshotande.

Ett bättre val är att använda engångsservetter, bomull eller mikrofiberdukar som kan kastas i tvättmaskinen efter varje användning.

Tillsätt salt i tvättmaskinen för att förhindra blödning av färgämnen

Spara saltet till dina pommes frites och hoppa över att lägga det i tvättmaskinen. När kläderna kommer in i butikerna för dig att köpa är det för sent att sluta blöda färgämnen. Den processen måste göras medan tyget tillverkas. Lyckligtvis, om alla dina underkläder nu är rosa finns det några användbara hack som bara kan rädda dagen.

Använd hårspray för att ta bort bläck

Detta är en oldie men en goodiehack som brukade fungera när hårspray var nästan 100% alkohol. Men tiderna har förändrats. Dagens hårspray innehåller mindre alkohol (vilket är den magiska bläckborttagaren) och mer balsam, oljor och mjukgörare. Spara hårsprayen för din uppdatering och ta istället isopropylalkoholen.

Placera ett magiskt suddgummi i toalettbehållaren för att ta bort fläckar

Ja, de små vita raderna är magiska för att ta bort tvålskum på badkar och kritor på väggar. Men de gör ingenting i din toalettbehållare för att rengöra din toalett och kan till och med skruva upp spolmekanismerna. Skrubbarna är gjorda av melaminskum och behöver din armbåge för att fungera. De löser sig inte och innehåller inga bakteriedödande eller smutslyftande komponenter.

Täck en spishäll med bilvax för enkel rengöring

Fett och matstänk kan vara svåra att ta bort från spishällarna. speciellt om de är crusty från veckor med hög värme. Om du har en kokning, håll fast med snabb rengöring och en produkt som skär genom fett.

Varning

Medan vissa webbplatser som föreslår att belägga en spis med en beläggning av vårdvax, kan vaxet göra det lättare att torka bort det, det kan också orsaka brand.

Varmvatten dödar alla bakterier

Varmt vatten kan döda vissa bakterier, men det måste vara riktigt varmt (212 grader F) och den förorenade ytan måste exponeras i flera minuter. Eftersom de flesta varmvattenberedare för hemmet är inställda på 120 grader F, lurar du dig själv om att du bara förväntar dig att varmt vatten dödar bakterier. När influensan har svept genom ditt hem eller du förbereder rå kött i köket, lägg till ett desinfektionsmedel som klorblekmedel, tallolja eller fenollösningar (Lysol) i din rengöringsrutin.

Coca cola är den bästa toalettstädaren

Kan du rengöra en toalett med Coca Cola (eller någon kolsyrad läsk)? Ja. Bör du? Nej. De flesta kolsyrade läsk innehåller små mängder citronsyra och fosforsyra som är effektiva för att långsamt avlägsna rost och vissa fläckar. En liter läsk kommer dock inte att göra något för att döda bakterier och lämnar en klibbig rest som bara kan ge mat för bakterietillväxt i toaletten. Stick med desinficering av toalettrengöringsmedel; de är bättre och billigare.

Extra tvättmedel ger renare tvätt

Mer är inte alltid bättre när det gäller rengöring av tvätt eller smutsiga golv. Tillsätt extra tvättmedel och rengöringsmedel gör det svårare att skölja bort och ta bort alla klibbiga rester. Om den resterna lämnas i tyger eller på ytan av mattan eller köksgolvet fungerar den som en smutsmagnet. Tyger blir tråkiga och golv drar till sig jorden snabbare. Istället för att lägga till mer väljer du den bästa rengöringsmedlet för jobbet, läser anvisningarna och mäter på lämpligt sätt. En extra bonus, du sparar pengar och gör färre resor till butiken.

Relaterade artiklar
  1. Rengöringstips för alla med allergier
  2. Hur rengör jag köksredskap och bakform?
  3. CDC-godkänd rengöring
  4. Hur rengör man och tar bort fläckar från laminatgolv?
  5. Användning för bakpulver i tvätt
  6. Ta bort spenatfläckar i sex enkla steg
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail