12 Däckbyggnadsfel att undvika

Att vara ouppmärksam på lokala däckbyggnadskoder
Att vara ouppmärksam på lokala däckbyggnadskoder.

Deckbyggnad kan vara otroligt tillfredsställande, både processen att bygga den och den färdiga produkten. Ett vackert, välkonstruerat däck kan utvidga ditt vardagsrum under varma årstider, föra familj och vänner tillsammans och ge välbehövligt hängutrymme när du behöver varva ner.

Men för många husägare gör däckbyggnadsfel som kan förstöra deras njutning eller äventyra deras säkerhet. Undvik många av de fallgropar som plågar husägare byggdäck.

Att vara ouppmärksam på lokala däckbyggnadskoder

Däck måste alltid byggas för att vara strukturellt sunda och byggda för att koda; den delen är aldrig diskutabel. Byggkod härrör ofta från den internationella bostadskoden (IRC), med ändringar gjorda på lokal nivå.

Medan du måste vara medveten om IRC-kraven, är det ofta de lokala förändringarna som gör-det-själv-byggare glömmer bort. Lokala ändringar speglar områdets klimat och andra behov. Endast din tillståndsavdelning kan ge dig information om däckbyggnadskoden som är unik för ditt område.

Bygga otillräckliga däckstolpar

Den ena änden av däcket hålls vanligtvis på plats av ett huvudkort som fäster vid huset. De andra vilopunkterna på däcket är i klass; det vill säga på själva marken. För att stödja däcks massiva vikt måste de vertikala stödstolparna på klass vila ovanpå bunnsolida, rörliga sidfot. Undvik dessa vanliga däckfel:

  • Sidfoten ska vara i ostörd mark. Om jorden har störts måste sidfoten springa djupare, ibland så djupt som 122 centimeter.
  • Sidfoten måste sträcka sig under ditt områdes frostlinje för att undvika frosthöjd. I det minsta måste sidfoten sträcka sig 30 centimeter under betyget.
  • Lyft topparna på sidfoten minst en tum över grader för att hålla dem höga och torra.

Fäst balk på sidorna av stödstolparna

Ett klassiskt fel som kan leda till att däcket kollapsar är när gör-det-själv-ägare fäster den horisontella balken (ibland kallad balk) till de vertikala stödstolparna på sidan av stödstolparna. Tidigare tillåtet enligt byggkod anses detta nu vara en undermålig praxis, eftersom bultar kan ha dålig skjuvhållfasthet.

Den mycket bättre metoden som stämmer överens med de flesta byggkoder är att vila strålen ovanpå stödstolparna. Balken kan vila på metallkolonnlock som är fästa på toppen av stödstolparna. Eller så kan stödstolparna skåras ut med en fram- och återgående såg så att balken vilar i en ficka. Fäst sedan balken på stolparna med galvaniserade vagnbultar, brickor och muttrar.

Fel avstånd mellan bjälkarna

Inuti hemmet vilar din golvbeläggning på ett undergolv, som i sin tur vilar på långa bitar av slipat eller laminatvirke som kallas bjälkar. Ditt yttre däck fungerar ungefär på samma sätt men utan undergolvet: däckens golvbrädor fästs direkt på bjälkarna. Utan det mellanliggande undergolvet bär däckskivorna hela lasten.

Speciellt däckbrädor av komposit och PVC är inte lika strukturellt sunda som de flesta träslag, särskilt lövträ, så de kan kräva snävare avstånd mellan balkarna. Se bjälklagstabeller som är specifika för den typ av däckgolv du tänker installera.

Installera fel däckbrädor för din användning

Däckgolvbrädor sträcker sig från billiga tryckbehandlade brädor till exotiska lövträd och kompositträ. Bedöm din personliga situation och köp däckskivor därefter.

Ena änden av däcket hålls vanligtvis på plats av en storbokstav som fäster vid huset
Ena änden av däcket hålls vanligtvis på plats av en storbokstav som fäster vid huset.

Till exempel, om du har en strikt budget eller bygger däck för snabb återförsäljning, överväg att använda tryckbehandlade eller hem-fir -brädor (hemlock-fir-kombination). Exklusiva hem kan kräva exklusiva exotiska lövträd som ipe. Om hållbarhet och lågt underhåll är viktigast, ger kompositträ och Pvc-baserade material det bästa värdet.

Fästa huvudkortet direkt på sidospåret

Huvudbrädan fungerar som ryggraden på däcket och förankrar den till den mest stabila ytan runt: huset. Gör-det-själv är ibland benägna att fästa huvudkortet ovanpå sidospåren.

Denna metod är fel eftersom mellanliggande lager av sidospår och eventuellt yttre styv skumisolering gör att fördröjningsskruvarna inte kan tränga tillräckligt långt in i fälgbalken. För att fästa huvudbokskortet ordentligt måste du klippa ut alla sidospår, hushållspapper eller tjärpapper och skumisolering så att huvudkortet vilar direkt på fälgbjälken.

Blockerar utgång och tillgång till tjänster

När du bygger ett däck på sidan av huset kan det sluta täcka eller blockera alla typer av tjänster: vattenkranar, torktumlare, luftkonditioneringsenheter och uttag. Flytta alla tjänster som kan påverkas av det nya däcket. I vissa fall kanske ditt däcktillstånd inte godkänns av din lokala tillståndsavdelning om det hindrar utgång från ett källarfönster.

Använd inte korrosionsbeständiga fästelement

Att använda fel typ av fästelement kan ha en katastrofal effekt på ditt däck. Eftersom däck är placerade utomhus får de en enorm mängd missbruk från elementen. Dessutom kan fel fästelement reagera med konserveringsmedlet i trä och skynda på korrosion. Köp fästelement som är godkända för däckbyggnad. Vanligtvis är dessa rostfritt stål, polymerbelagda eller varmförzinkade material.

Installerar inte ledstänger på låga däck

En fördel med att bygga ett låghus under 76 centimeter är att det inte krävs några räcken enligt många lokala byggregler. Att undvika räcke sparar tid och pengar, plus det bevarar din syn. Men är det verkligen en bra idé? Trettio tum är fortfarande tillräckligt hög för att falla och skada dig själv. Många däcksbyggare implementerar handräcke även när koden inte kräver det av just den anledningen.

Applicera inte omedelbart vattentät beläggning

Trä börjar vädra snabbt så snart det installeras på däck. Efter installationen kan det vara frestande att fördröja appliceringen av vattentät beläggning. Gör detta så snart som möjligt. Nyinstallerat trä är i sitt bästa möjliga skick för att ta emot beläggningar.

Lägg till för många extra

Tänk på dina favoritaktiviteter utomhus och bestäm om ditt föreslagna däck står i proportion till dessa aktiviteter. Överdrivna säljarrepresentanter för däckföretag kan ibland försöka sälja kunder på massor av tillbehör som bänkar, inbyggda lampor och lampor. Fråga dig själv om du verkligen behöver dessa extra.

Söker inte professionell däckbyggnadshjälp

Många husägare börjar sitt däckbyggprojekt optimalt nog och tror att de kan bygga det ensamma. Månader senare har projektet stoppat. Innan du tar dig an det här projektet själv, bekanta dig med alla svårigheter som är involverade i däckbyggnad och bedöma om du är rätt för jobbet. Om inte, sök hjälp av en lokal licensierad huvudentreprenör eller däckbyggare.

Relaterade artiklar
  1. Gula glödlampor håller buggar borta
  2. Perfekta uteplatsdesignidéer
  3. Hur man bygger ett skjul?
  4. Hur man bygger ett trädhus?
  5. Hur man bygger en utomhusdusch?
  6. Hur man bygger en Pergola?
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail