För- och nackdelar med att vara din egen huvudentreprenör

Att tjäna som din egen huvudentreprenör för ett större ombyggnads- eller byggprojekt kan potentiellt spara
Att tjäna som din egen huvudentreprenör för ett större ombyggnads- eller byggprojekt kan potentiellt spara tiotusentals dollar.

Ett gör-det-själv-tillvägagångssätt är ett utmärkt sätt att ta itu med många hemrenoveringsprojekt. Tack vare bra information och tillgången på nya byggmaterial som är vänliga mot DIYers kan husägare idag framgångsrikt ta på många tunga, komplexa projekt som tidigare reserverats endast för entreprenörer och specialister, inklusive golv installation, vägg borttagning och fönsterbyte. Gör-det-själv-ombyggnad sparar inte bara pengar utan det kan vara mycket givande när du njuter av de framgångsrika resultaten av ditt eget arbete.

Men sträcker sig gör-det-själv-tillvägagångssättet till att fungera som din egen huvudentreprenör, en av de mest komplexa hushållsuppgifterna för alla? Att hantera ett stort ombyggnads- eller byggprojekt kan innebära intervjuer, förhandlingar om kontrakt och övervakning av många underleverantörers arbete, så det hjälper dig att känna till alla aspekter av jobbet innan du går vidare med den här uppgiften.

Fördelar med att vara din egen huvudentreprenör

Det finns några avgörande fördelar med att skära ut mellanmannen - huvudentreprenören - och själv hantera ett större ombyggnads- eller byggprojekt.

Du kan spara pengar

Utsikterna att spara pengar på ombyggnad av hemmet är den främsta motivatorn bakom all DIY-aktivitet. När du tar på dig specifika gör-det-själv-uppgifter kan du ibland spara imponerande pengar, även om besparingarna i andra fall är mer blygsamma. Om du till exempel installerar ditt eget golv kan besparingarna uppgå till tusentals dollar, medan du sandar dina egna golv snarare än att anställa ett besättning, kan du bara spara några hundra dollar, beroende på storleken på dina golv.

Men den summa pengar du kan spara genom att fungera som din egen huvudentreprenör kan vara inget annat än svimlande. Räkna en typisk 20-procentig leverantörens provision för ett större rum tillägg kostar 149000€, kan du spara 29900€ genom att agera som din egen entreprenör. Dessa pengar kan användas på avancerade material i ditt hem, ytterligare ombyggnader, reparationer, eller kan till och med användas på högskolekostnader eller semester.

Du får bättre kontroll

Oavsett hur mycket GC tänker eller lovar att utföra dina önskemål, kommer du alltid att förlora en viss grad av kontroll när du anställer en huvudentreprenör. Även i det bästa förhållandet mellan entreprenör och kund går viss kommunikation alltid förlorad i översättning, och det är viktigt att komma ihåg att entreprenörens ostörda mål är att maximera sina egna vinster. Genom att agera som din egen entreprenör har du total kontroll över alla aspekter av projektet, från början till slut.

Du kommer att skapa en viktig kontaktlista

Genom att agera som din egen entreprenör kommer du att bygga upp en kontaktlista med namn och kontaktinformation för företag och individer som kan hjälpa dig senare med andra projekt, som att installera golv eller fönster, måla, hänga gips eller landskapsarkitektur. När en husägare har fungerat som GC för något större ombyggnadsprojekt behöver de sällan söka efter proffs för att slutföra liknande projekt i framtiden. Och att ha etablerade relationer med en grupp underleverantörer kan leda dig till ytterligare referenser när du behöver söka efter andra yrkesverksamma. Din gipsentreprenör kan till exempel mycket väl känna till en bra hushållsmålare.

Nackdelar med att vara din egen entreprenör

Det finns också några mycket anmärkningsvärda svårigheter att ta på sig uppgifterna som totalentreprenör för ett större projekt. Problemen kan vara tillräckligt allvarliga för att vissa husägare aldrig lovar att själv ta itu med sådant arbete efter att ha försökt hantera allt utan entreprenör.

Du saknar erfarenhet

Det ser bara ut som att entreprenörer inte gör annat än att planera näringsidkarna. Men även om det var sant, skulle deras erfarenhet av att schemalägga och övervaka arbetstagare vara ovärderligt. Entreprenörer har en stor erfarenhet som ofta är svårt att vinna. Istället för att börja om från början kan du köpa in år eller decennier av erfarenhet för entreprenörens provision.

En huvudentreprenör som har en omfattande kontaktlista över murade proffs, snickare, elektriker, rörmokare, VVS-entreprenörer, landskapsarkitekter och husmålare är värt mer än du kan föreställa dig. Och när professionella relationer är vad de är, kan det vara mycket svårare (och ibland dyrare) att anställa samma underleverantörer som lätt arbetar för etablerade huvudentreprenörer.

Byggentreprenören kan också ha källor för ekonomiska byggmaterial och apparater som inte är tillgängliga för dig. Bortskaffande av rivningsmaterial hanteras vanligtvis också av GC, som du måste ordna själv om du själv tar itu med huvudentreprenörsrollen.

Små jobb är lättare

Många experter varnar för att husägare bör undvika att fungera som sin egen huvudentreprenör på mycket stora jobb. Ett stort rumstillägg som kräver utgrävning, grundarbete, inramning, ytterväggar och takläggning, ledningar och VVS, VVS-arbete och snickeri är nästan lika komplicerat som att bygga ett helt hus, och få husägare är verkligen upp till uppgiften att hantera hela jobbet. Däremot är ombyggnad av ett badrum ett mycket bättre projekt för husägare att lära sig repen av GCing.

Du har inget nätverk av anslutningar

Det finns också några mycket anmärkningsvärda svårigheter att ta på sig uppgifterna som totalentreprenör
Det finns också några mycket anmärkningsvärda svårigheter att ta på sig uppgifterna som totalentreprenör för ett större projekt.

Med erfarenhet kommer professionella kontakter. Erfaren entreprenörer arbetar i ett socialt och professionellt nätverk som du är utesluten från. En erfaren och väl ansedd huvudentreprenör kan ofta påskynda processer som kan stimulera vanliga husägare.

Om du till exempel går till tillståndskontoret som husägare kan du upptäcka att ingen vill hjälpa dig omedelbart eller att dina planer granskas noggrant. En etablerad entreprenör som besöker samma kontor kan hitta kontorsdörrarna öppna direkt. Byggnadsansvariga och entreprenörer talar samma språk, de kan se varandra flera gånger i månaden, och många har etablerat mycket vänliga relationer. Med en historia av goodwill kan en totalentreprenör åtnjuta eftergifter och förmåner från byggnadskontoret som husägare inte får.

Bra underleverantörer tenderar också att föredra allmänna entreprenörer med vilka de har etablerat relationer. Du kanske upptäcker att elektriker eller rörmokare som är villiga att bjuda på ditt självstyrda jobb är avancerade proffs som inte är betrodda av de etablerade entreprenörerna.

Kontrakt är stressande

Stora heminredningsprojekt är svåra och kan utgöra en enorm belastning för familj och relationer. En fördel med att betala provisionen till huvudentreprenören är att du är isolerad från några av de mest obehagliga aspekterna av hemrenovering. Familjer och par tenderar att vara lyckligare när de kan få en viss åtskillnad från långvariga jobb, som att bygga ett rumstillägg.

En annan källa till extra stress är utmaningen att själv hantera alla enskilda underleverantörer. Det är ingen lätt prestation att konfrontera en professionell byggnad med kvalitetsproblem eller schemaläggningsargument, och en fördel med att arbeta med en GC är att de kommer att hantera alla nödvändiga konfrontationer med alla underleverantörer.

Tidshantering är svårare

Varje projekt, oavsett hur stort eller litet, kan bli nervös så fort du påtvingar det en tidsbegränsning. Om du bygger om ett andra kök i källaren eller ett gästsovrum kan du ha mycket tid att sakta plocka bort på jobbet. Men om du håller på att renovera ditt enda kök är tiden väsentligt - projektet måste göras så snabbt som möjligt. Varje dag som ditt kök är ur funktion betyder det en annan restaurangmåltid eller fryst middag tillagad i mikrovågsugnen.

På samma sätt innebär ombyggnad av det enda badrummet i ditt hem att du måste slutföra arbetet mycket snabbt, vilket kan vara svårt när du själv utför GC-uppgifterna. Det är inte ovanligt att ett större projekt kan slutföras av en bra huvudentreprenör på bara några veckor för att sträcka sig in i många månader när en husägare försöker hantera projektet.

Det är i ditt bästa att noggrant schemalägga din ombyggnad så att det tar så lite tid som möjligt, men en huvudentreprenör är ännu mer motiverad att få jobbet gjort snabbt. Ju mer tid du spenderar på ditt jobb innebär mindre tid på andra pengar. Entreprenörer måste hålla sin jobbkö i rörelse inte bara för att tjäna pengar för sig själva utan också för att betala sina underleverantörer.

Poängen

Att tjäna som din egen huvudentreprenör för ett större ombyggnads- eller byggprojekt kan potentiellt spara tiotusentals dollar. Men denna besparing kommer med en anmärkningsvärd kostnad när det gäller stress, tidshantering och kanske till och med kvaliteten på arbetet. Utför inte denna roll om du inte är säker på dina förmågor och noggrant har vägt för- och nackdelar.

Relaterade artiklar
  1. Hur skapar jag en vacker anpassad lampskärm med tapeter eller tyg?
  2. Hur man rengör och tar hand om en tung täcke?
  3. Hur man bygger ett DIY underhållningscenter?
  4. Hur man bygger ett bord?
  5. DIY industriella hyllor
  6. Hur man bygger en loftsäng?
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail