Du har bestämt dig för att hyra en målningsentreprenör. Nu då?

De flesta målningsentreprenörer kommer att ta sig an alla typer av jobb
De flesta målningsentreprenörer kommer att ta sig an alla typer av jobb, från att bara måla ditt fönster till ett fullfärgsjobb.

Vissa hemförbättringsprojekt kräver en professionell. Det är inte många husägare som är redo att installera sin HVAC, hälla en foundation eller bygga ett tillägg. Andra projekt men som att måla verkar bara tigga om gör-det-själv. När allt kommer omkring, vem kan inte tappa en pensel i färg?

Men att måla är svårare än det ser ut. Så det är med stort nöje att många DIY-målare bestämmer att det nu är dags att anställa en målningsentreprenör för att ta sig an jobbet. Låt oss ta reda på vad målningsentreprenörer gör, hur vi anställer dem och hur vi förhandlar om det bästa priset för ditt målningsjobb.

Vad är en målningsentreprenör?

En målningsentreprenör kan arbeta som under- eller underleverantör, under en totalentreprenör, eller kan hyra ut sig direkt till husägaren. Vanligtvis är målarentreprenören en relativt liten operation, allt från enmansföretagaren upp till 20 eller 30 målare som arbetar för ett litet företag.

Hur man hittar en

Målarentreprenörer tenderar att vara lokala (hittills finns det inga nationellt franchiserade färgleverantörer). Medan färgentreprenörer koncentrerar sig på målning utför vissa associerade uppgifter som gipsreparationer, mindre gipsarbeten, trimning och gjutning och tapetsering.

Den andra svåra delen är att få en målningsentreprenör att dyka upp. Även om denna generalisering inte gäller för alla målare kan du sällan få en färgentreprenör att dyka upp för att titta på huset och för att senare göra en skriftlig uppskattning. Det är knappast målarentreprenörernas fel; det är en kombination av att entreprenörerna är mindre verksamheter och hög efterfrågan på deras arbete.

Eftersom det är nästan omöjligt att ta reda på information om lokala målningsentreprenörer på Internet gäller ordspråket "prata med grannarna" här. Vissa målningsentreprenörer visar skyltar på gräsmattorna i hus som de arbetar med, men du hittar detta mer hos allmänna entreprenörer och fönsterföretag för sidospår och byte. Så, förutom målarens vita skåpbil framåt, vet du ofta inte vad som händer i dina grannars hus.

Stadsområden har ofta lokala tidskrifter (t.ex. i Seattle finns det Seattle Magazine), och många av dem har renoverade hem. Dessa delar kommer att lista namnen och telefonnumren för entreprenören och underleverantörerna - men varnas, dessa underleverantörer är vanligtvis mycket avancerade och dyra.

Vad skulle en målningsentreprenör göra?

De flesta målningsentreprenörer kommer att ta sig an alla typer av jobb, från att bara måla ditt fönster till ett fullfärgsjobb. Men låt oss anta att de målar din interiör. Du kan vanligtvis förvänta dig:

 1. Täckning av alla områden som inte kommer att målas, t.ex. golv, fönster, köksbänkar och skåp.
 2. Mindre ytbehandling innan målning, vilket innebär lätt slipning och skrapa bort lös färg, knacka på några utskjutande naglar, rengöra träverket och använda klädduk i vissa områden. Nyckeln här är "mindre", eftersom entreprenören antar att huset oftast är i lackfärdigt skick.
 3. Avlägsnande av elektriska plattor, lampor, dörrar och andra hinder.
 4. Flytta bort möbler för bättre åtkomst till de områden som ska målas. Det här är inte ett målares jobb, så du måste bekräfta detta i förväg.
 5. Grunda ny gips eller den aktuella färgen med en inre latexfärg.
 6. Två lager av färgen på inre latexfärg på väggarna.
 7. Två lager takfärg.
 8. Måla trim och gjutning (baseboards, fönsterlister, fönstermynt etc.).
 9. Touchups av missade platser.
 10. Rengöringar för olyckor (oavsett hur bra täckningen med droppdukar kommer vissa droppar att hända).
 11. En slutlig utvärdering mellan målningsarbetare och husägare.

Hur man pratar med honom

Till skillnad från att prata med en elektriker behöver du inte känna till specialiserat språk. De flesta husmålningsentreprenörer är bra på att göra saker tydliga för husägaren.
Några ämnen du vill diskutera:

 • Ingår kostnaden för färgen i beräkningen?
 • Vilken typ av färg tänker entreprenören använda?
 • Hur många lager kommer att läggas?
 • Hur kommer de icke-målbara områdena att täckas för skydd?
 • Hur lång tid kan du ta jobbet?
 • Är det bättre för invånarna att lämna huset under jobbet?
 • Kommer maskeringstejp att användas runt trimmen eller inskärningsmetoden?

Hur mycket kostar det?

Mer än du förväntar dig. Vissa målningsentreprenörer kommer att ha formler som de använder, totalt upp till det kvadratiska området av väggar och tak, tillsammans med mätning av trim. De beräknar förberedelsetiden, liksom de "hårda kostnaderna" för grundfärg och färg.

De flesta målarföretag ger dig en uppskattning baserat på deras erfarenhet av liknande jobb. Även om denna uppskattning inte kan kopplas till detaljer, är det vanligtvis en ganska bra siffra. För dig, husägaren, är det enda sättet du vet om detta är en bra uppskattning att jämföra det med offertar du får från andra entreprenörer.

Ett helt hus interiörfärgjobb som det som beskrivs i den här artikeln kan enkelt kosta cirka 7460€ eller mer.

Relaterade artiklar
 1. Redo att montera anpassade soffor från soffor i enkelhet
 2. Triexta PTT-mattfiber
 3. Hur man väljer den bästa klädseln?
 4. Tips innan du köper en luftfuktare
 5. Färggeneratorer för interiörfärgscheman
 6. 10 enkla tips för att spara pengar i färgbutiken
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail