Beräkna hur mycket betong du behöver

1 meter långa behöver du 1,48 meter betong
För att hälla betongfot som är 20 meter långa, 2 meter breda och 1 meter långa behöver du 1,48 meter betong.

Det finns ett mycket enkelt sätt att ta reda på hur mycket betong du behöver när du häller betong. Liksom många byggmaterial mäts och säljs betong i m3. I byggbranschen kommer du att höra folk prata om hur många meter betong de behöver eller hur många gårdar de hällde. Med några mått och lite enkel matte kan du ta reda på hur många meter betong du behöver för ditt projekt.

Naturligtvis, när ordet "matematik" tar upp sitt fula huvud i en diskussion, är det sista ordet som kommer in i huvudet på vissa människor "enkelt". Var inte rädd för att den angivna formeln som du behöver arbeta med är nedanför så att allt du behöver göra är att koppla in några mätningar.

Formel som används för att beräkna hur mycket betong du behöver

Var inte rädd för matematiska formler: de är faktiskt avsedda att göra ditt liv enklare och ta gissningar ur saker som att köpa rätt mängd betong för ett projekt.

(L'xW'xH ') / 27 = m3 betong behövs

Exempel som visar hur du använder formeln

Låt oss göra ett exempel för att visa hur formeln fungerar. Låt oss säga att vi häller en betongfot för en murad stenmur. För att bestämma hur mycket betong vi behöver använder vi formeln ovan. Enligt formeln behöver vi tre mätningar:

 1. Längden, mätt i fot
 2. Bredden, mätt i fot
 3. Höjden, mätt i fot

Apostroferna efter L, W och H indikerar "fötter". Detta är stenografi som används av snickare och andra inom byggbranschen. För att ange tum, skulle du använda citattecken. Således betyder 15" 38 centimeter.

Vi kommer att multiplicera alla dessa tre siffror tillsammans. Sedan delar vi det numret med 27 för att se hur många m3 betong vi behöver.

För vårt exempel, låt oss säga att vår fot kommer att vara 20 meter lång, 2 meter bred och 1 meter hög. Låt oss göra matte:

20x2x1 = 40

Dela nu med 27:

40/27 = 1,48 m3 betong

För att hälla betongfot som är 20 meter långa, 2 meter breda och 1 meter långa behöver du 1,48 meter betong. När man talar om betong tappar folk vanligtvis "kubik" och säger bara "gårdar", så var inte förvirrad om personen som tar din beställning när du beställer betongen inte använder termen "kubik".

Det är alltid bättre att ha lite extra än att gå kort; låt oss kalla det Regeln bättre säker än ledsen. Detsamma gäller för beställning av många andra landskapsartiklar. till exempel:

 1. Sten damm
 2. Gatstenar
 3. Kompost

Ibland kan du välja att göra ett undantag från regeln. Till exempel, om färgen på mulken du använder är viktig för dig, kanske du vill undvika att beställa för mycket överskott av barkbark, eftersom dess färg bleknar med tiden. Så i så fall skulle du vilja beställa det belopp som du tror att du kommer att använda omedelbart.

Relaterade artiklar
 1. Kan du spara pengar på att vattna i landskapet med vattenbrunnar?
 2. Stentrappor mot konkreta steg i trädgårdar
 3. Hur man bygger en konkret uteplats?
 4. Hur man utformar en regnträdgård?
 5. Att göra ett regnfat
 6. Hur man bygger landskapsarkitekturer?
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail