Jämförelse mellan Lowes och hemdepå

Lowes genomsnitt var ungefär detsamma med granskare när det gäller butiksatmosfär
Home Depot och Lowes genomsnitt var ungefär detsamma med granskare när det gäller butiksatmosfär, med Home Depot-recensioner tenderar att vara något bättre.

Ska du välja Home Depot eller Lowe's Home Improvement? Skillnaderna mellan dessa två "big box" -förbättringskedjor är ibland svåra att urskilja eftersom de konkurrerar hårt med varandra om prissättning och verktyg med hög vinstsyfte.

Om du gör någon form av hemrenovering, oavsett om det är så enkelt som att måla ditt kök eller lika involverat som en fullskalig renovering, är Lowes och Home Depot båda ett faktum. Försök som du kan att religiöst plocka upp mulch och växter i ditt lokala plantskola, verktyg på din vänliga Ace-hårdvara och trä på din lokala timmergård, så småningom måste du komma till dessa butiker för något. Båda har en kritisk massa som är svår att ignorera om du vill göra någon DIY-ombyggnad till en rimlig kostnad.

Slutsats

För att ge ett brett urval erbjuder Yelp kundrecensioner av 250 enskilda Lowe's och Home Depot-butiker i fem stora storstadsområden i Europa. Från dessa 250 butiker uppskattades recensionens genomsnitt. På ett femstjärnigt system kantade Home Depot ut Lowes med en halvstjärna. Dessutom skannades recensioner för kommentarer i åtta kategorier. Övergripande hämndlystna recensioner, särskilt de som ropade ut anställda, undantogs.

I allmänhet var den största skillnaden inte mellan Lowes och Home Depot som företag utan mellan enskilda butiker, eftersom karaktären av en butik påverkas av dess butikschef och medarbetare. Så, ett företag kan ha en butik som fick utmärkta recensioner i ett tunnelbanaområde, där samma företag har en annan butik i samma område som bara får blygsamma recensioner.

Kundtjänst: erfarenhet, råd och vänlighet

Lumberyards och entreprenadförsörjningshus är ofta bemannade av erfarna veteraner från branschen. Om du till exempel behöver råd om ovanligt VVS-rör, är det en specialbutik för VVS-leveranser som besöks av professionella rörmokare.

Du kommer sannolikt inte att hitta samma expertisnivå i en stor lådaffär, men enligt Yelp-recensioner visade sig personalen på både Home Depot och Lowe vara kunniga på de grunder som förväntas av anställda i hushållsförbättringar, som att rikta kunder till höger gångar och ringa upp inköp korrekt.

Mest negativa recensioner centrerade kring kundservice. Både Home Depot och Lowe fick sin andel av enstjärniga recensioner, tillsammans med klagomål om anställda vars kunder uppfattades som oförskämda eller ovänliga. På samma sätt fick båda butikerna ett stort antal femstjärniga recensioner som berömde hjälpsam och vänlig personal. Som man kan förvänta sig från en recensionssida övergick dock enstjärniga recensioner om kundtjänst fler än femstjärniga recensioner.

Förvara atmosfären

Atmosfär betyder allt relaterat till den fysiska butiken: belysning, gångarnas bredd, renhet, lagerhyllor, parkering etc.

Home Depot och Lowes genomsnitt var ungefär detsamma med recensenter när det gäller butiksatmosfär, med Home Depot-recensioner tenderar att vara något bättre. Termer som "grimy" och "disorganised" användes för att beskriva den dåliga butiksatmosfären hos båda företagen. I synnerhet upplevde kunderna att trädgårdscentren och virkesområdena i båda butikerna var de sektioner som drabbades mest av försummelse. Trasiga varor var ett annat klagomål med granskare av både Home Depot och Lowes butiker. På den positiva sidan var "luftiga", "väl upplysta och" rena "typiska berömord som användes i båda företags butiker, särskilt inom verktyg och apparater.

Accepterar returer

För Lowe's och Home Depot är returdisken det första som kunderna ser när de går in i butikerna. Överflödiga returdiskar är en del av spelet, eftersom butiker måste vänta på att butikskollegor flyttar ut varor. Klagomål centrerade kring vägran från båda butikerna att acceptera varor som kunderna ansåg att de skulle kunna returneras. Granskare betraktade ofta båda företags returdiskar som underbemannade.

I synnerhet klagade Lowes kunder på Kobalt-verktyg
I synnerhet klagade Lowes kunder på Kobalt-verktyg och Home Depot-kunder klagade på Husky-märkesverktyg.

Både Lowes och Home Depot är i allmänhet lättsamma när det gäller att acceptera retur. När du returnerar varan med ett kvitto inom en rimlig tid kan du få cashback. När du återvänder utan kvitto kan du få butikskredit. Om du använde ett kreditkort behöver du inte visa ett kvitto, eftersom ditt kreditkort känns igen när du sveper för returen.

Lägre priser

Båda återförsäljare deltar i en kamp om priser dagligen. När alla priser är genomsnittliga, visade sig Home Depot och Lowes i princip ha samma priser.

Lowes och Home Depot-butiker bedriver konkurrenskraftig prissättning, så det är vanligt att hitta liknande populära föremål som är prissatta inom öre från varandra. Mindre populära föremål (VVS, el, VVS) tenderar att ha den största prisskillnaden.

Bredare varumärkesmöjligheter

Både Lowes och Home Depot har butiksmärken och exklusiva varumärken. Lowe's har verktyg från märket Kobalt och Task Force, båda granskade som anständiga men saknar stjärnor. Home Depots exklusiva verktygsmärken inkluderar Husky, Ryobi och RIDGID. Lowe's är den butik som bär Pella nybyggna fönster, medan Home Depot bär Andersen-fönster. Home Depot har behr och glidda färger; Lowe's har Valspar och några Sherwin-Williams-färger.

Båda butikerna tenderar att fokusera på att styra kunder till specifika varumärken. Inga granskare klagade på frågor som gångändkåpor som ägnas åt butik och exklusiva varumärken, men många tog problem med kvaliteten på dessa märken. I synnerhet klagade Lowes kunder på Kobalt-verktyg och Home Depot-kunder klagade på Husky-märkesverktyg.

Online shopping och hämtning i butiken

Flera granskare nämnde Lowes och Home Depots online shoppingupplevelse i samband med hämtning i butiken. Båda butikerna tillåter kunder att göra köp online och därmed märka varor i lager för upphämtning hos en lokal butik som kunden väljer.

De få kommentarer som gjordes om online-shopping och upphämtning i butiken handlade om att artiklar inte var redo när kunden kom. Vissa kunder uppfattade också att butiksföreningar hade valt föremål av lägre kvalitet. Detta gällde inte förpackade varor (som verktyg) utan med lösa föremål som virke.

Både Home Depot och Lowe kommer att leverera tunga föremål från lokala butiker, inklusive staketpaneler, murverk, landskapssten och virke. Mindre föremål som ljusarmaturer, elektriska delar, persienner och verktyg servas från distributionscentraler och levereras per paketpost via FedEx, USPS eller UPS.

Gångavstängningsprocedurer

När produkterna har flyttats ur hyllorna måste hyllorna fyllas på igen. I båda butikerna sker omlokalisering medan kunderna handlar. Båda företagen tenderar att prioritera tidigt på morgonen och sent på kvällen för att fylla på nytt när kundtrafiken är gles.

Några kunder upplevde att gångarna stängdes längre än vad som var nödvändigt. Inom den gruppen ansåg ett antal att endast delvis avstängning av gången var nödvändig, snarare än full gångavstängning.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail