Betydelsen av Jade i Feng Shui och alternativ läkning

Jadesmycken är också en populär feng shui-applikation för kroppsenergin
Jadesmycken är också en populär feng shui-applikation för kroppsenergin, vilket inte är mindre viktigt än ditt hem feng shui!

Jade är ett av de mest populära materialen i sniderier som används i olika feng shui-botemedel, och det är också mycket älskat som ett medium för olika smycken bitar - från pärlor till armband och ringar. Det är särskilt populärt i antika och moderna asiatiska konsthantverk men är också populärt bland hantverkare från hela världen. Termen jade gäller två olika mineraler - nefrit och jadeit - och det mesta av världens kommersiella leverans av jade kommer från Kina, Ryssland och USA, även om mineralet finns över hela världen.

Medan den vackra genomskinliga färgen och den lätthet med vilken jade kan formas och huggas verkligen står för mycket av dess popularitet, resonerar jade på en djupare andlig nivå i många av världens traditioner. Det är till exempel en av de viktigaste mineralerna i praktiken med feng shui.

Jade i alternativ läkning

För följare av alternativa läkemedelsmetoder bär jade en söt, lätt och närande energi som kan kännas väldigt läkande. Det har en lugnande renhet om det, och det handlar om att rena ditt energifält på ett sätt som är accepterande, kärleksfullt och klokt.

En uppenbar betydelse av jadestenen är renhet eller rening. Och eftersom jade betraktas som en sten som skyddar och stöder kärleksfull hjärtenergi, symboliserar jade också mildhet och näring. För vissa jadeanvändare kan stenen ha en känsla av en gammal salvia som är så centrerad att bara att vara i sin närvaro skapar en känsla av att vara upphöjd och vårdad.

Till skillnad från vissa andra mineraler, skapar jade ingen stark energi. Detta gör dess energi väldigt annorlunda än andra populära feng shui-stenar, som pyrit eller hematit. Budskapet från jade är "Love and Accept Yourself", och dess kraftfulla läkande effekter börjar med att hjälpa dig att anpassa dig till balanserad, harmonisk energi. Så, ännu en betydelse av jade är harmoni och balans.

Användningen av jade i feng shui

I feng shui har jade använts i århundraden för sina förmågor att skapa en lugn känsla av harmoni och balans. Jade används också som skydd och för lycka till feng shui stenar. Du kan hitta oändliga lycka till feng shui-charmar gjorda av jade, anställda för olika ändamål - från att skapa rikedom till att locka fler vänner. Jadesmycken är också en populär feng shui-applikation för kroppsenergin, vilket inte är mindre viktigt än ditt hem feng shui!

Naturligtvis är en annan anledning till att jade har använts i stor utsträckning i feng shui att jade är allmänt tillgänglig i Kina, feng shui födelseplats. Jade finns i många färger - från grönblå till vit, och du kan välja din jadesten korrekt genom att bättre förstå energin i specifika färger.

Hur man placerar jade för bra feng shui

Eftersom jade tillhör jordens feng shui-element är det bäst att placera det som ett feng shui-botemedel i de områden som antingen styrs eller får näring av jordelementet. Alla bagua- områden utom norr och söder kan dra nytta av den lugnande energin från jade.

Välja jade för feng shui-övning

Du kan välja antingen en jadesnidning i en specifik symbol som talar till dig personligen eller en enkel tumlad och polerad jadesten. Utforska betydelsen av olika feng shui-symboler för att hjälpa dig att göra ett bättre val för ditt hem eller kontor.

Till exempel kan du välja jade Mandarin-ankor för kärleksenergi (placerad i sydvästra Bagua-området) eller en Jade Pi Yao för rikedom (placerad i sydost-området). Ristningar av blommor, särskilt pioner, är populära i jade på grund av hur blommanergi verkar flyta genom denna milda sten.

Du kan också hitta jade som används i Fu-hundar, Wu Lou (kinesisk kalebass), olika mystiska knutdesigner, liksom många djurskulpturer, som drakar, elefanter, sköldpaddor, hundar, fiskar och mycket mer.

En jadebuddha kan vara en utmärkt feng shui-inredning / botemedel för ditt hem, eftersom den lugnande och kloka energin från jade kanske är den bästa matchningen för Buddha-energi, oavsett om det är den skrattande buddha eller medicin-buddha. En annan populär buddhistgudfigur är den gröna tara huggen i grön jadesten.

Relaterade artiklar
  1. Lyckliga feng shui-färger för det nya året
  2. Forntida Feng Shui-visdom för ett modernt hem
  3. Quan Yin-staty som Feng Shui-botemedel för ditt hem
  4. Använd Feng Shui för att rensa hemmets röran
  5. Värsta Feng Shui sängplaceringar
  6. Hur tar jag rätt kompassläsning?
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail