Värsta Feng Shui sängplaceringar

För att skapa bra feng shui-energi i ditt sovrum måste du ha den mest närande
För att skapa bra feng shui-energi i ditt sovrum måste du ha den mest närande, avkopplande och sensuella energin runt din säng.
 • 01

  Betydelsen av feng shui i sovrummet

  Sovrum är extremt viktiga i feng shui. Det kan inte finnas någon bra feng shui i huset om ditt sovrum har svag, instabil eller negativ energi. Ett dåligt feng shui-sovrum kommer också att försvaga din personliga energi och kan ha en skadlig effekt på kvaliteten på dina relationer.

  Din säng är det viktigaste möblet i feng shui i ditt liv. Du tillbringar (helst) sex till åtta timmar där varje dag, så din säng är nära kopplad till din personliga energi. Varje del av din säng - madrassen, ramen och lakan - antingen stöder eller försvagar din energi.

  Att skapa ett bra feng shui-sovrum börjar med att hitta den bästa placeringen för din säng, samt att veta vilka placeringar du ska undvika. Om du inte kan undvika en dålig placering, ta vad du kan för att minska de negativa effekterna.

 • 02

  En säng under fönstret saknar stöd

  På natten behöver din kropp starkt stöd, såväl som skydd, för att göra sitt bästa med att regenerera sig själv. Det är därför en bra solid sänggavel rekommenderas starkt i feng shui. Förutom ett bra sänggavel vill du alltid ha en solid vägg bakom din säng. När du sover under fönstret tenderar din personliga energi att bli svagare med tiden, eftersom den varken har tillräckligt stöd eller skydd.

 • 03

  En säng under ett sluttande tak skapar tryck

  När du tillbringar tid under ett sluttande tak är din energi under konstant tryck. Eftersom natten är när din kropp regenererar sig själv, begränsar detta under arbetet under ett sluttande tak och kan i sin tur påverka din hälsa. Att sova i en säng under ett sluttande tak kan också bidra till emotionell instabilitet och låg energi.

 • 04

  En säng under en balk skapar tung energi

  Det enda du vill ha ovanför din säng när du sover är en mjuk baldakin. Allt tyngre än ett tygstycke ovanför din säng skapar förtryckande tung energi som kan bli tydlig i ditt dagliga liv.

  Om du har en tung balk ovanför din säng är den bästa lösningen att flytta sängen från den. Om du inte kan flytta sängen, sätt ett baldakin mellan dig och balken för att skydda dig från balkens tunga energi.

 • 05

  En säng för nära dörren låter energi fly

  Traditionella kinesiska mästare i feng shui-skolan säger att en säng i linje med dörren liknar en kista som alltid tas bort fötterna först. När dina fötter är i linje med dörren föreslår feng shui-principer att du tappar energi på natten eftersom energin inte är ordentligt innesluten.

  Dörrar fungerar som energikontakter mellan olika områden och påför en dragkraft som kan hämta energi från ditt sovrum. Om din säng ligger i linje med dörren dras din energi ständigt på natten.

  Även en säng för nära sovrumsdörren anses vara dålig feng shui. För att skapa bra feng shui-energi i ditt sovrum måste du ha den mest närande, avkopplande och sensuella energin runt din säng.

 • 06

  En säng som vetter mot en stor spegel tappar energi

  En spegel som vetter mot sängen tömmer direkt din personliga energi när du behöver det mest: på natten när din kropp gör det mesta av sitt reparationsarbete. En spegel som vetter mot din säng sägs också ge energi från en tredje part till ditt intima förhållande.

  Stora speglar rekommenderas inte i sovrummet eftersom de ger energi från feng shui-elementet i vatten, vilket kan locka eller skapa sorgens energi. Detta betyder dock inte att du bör undvika speglar i sovrummet helt och hållet. Så länge den inte speglar sängen och inte är så stor att den överväldigar resten av rummet, bör en spegel inte vara ett problem.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail