Ombyggnad av ditt kök - ett steg i steg

Vissa byggare vill installera golv efter att skåpen har installerats för att spara på kostnaden
Vissa byggare vill installera golv efter att skåpen har installerats för att spara på kostnaden, men du kanske föredrar att göra det innan.

Du behöver inte spendera en förmögenhet för att ditt kök ska se ut som en miljon dollar. Upprätta en plan för köksrenoveringen innan du hoppar in med en slägga och börjar slå ner väggarna.

Du kan börja med att besöka hemförbättringsbutiker och bläddra igenom tidningar för ombyggnad för att få en uppfattning om vilken typ av kök du vill ha. Försök att integrera hur ditt kök för närvarande används. Planera ditt kök i stil med ditt hem. Lite ser värre ut än att uppdatera ett gammalt hantverkarkök med körsbärsskåp och vita apparater.

Nu är det dags att börja arbeta.

 • 01

  "Ångra" köket

  Ta bort skåpdörrarna först. De flesta skåp fästs på väggen med två skruvar. Se till att du har en plan för att hålla upp skåpen när du tar bort skruvarna.

  Ta försiktigt bort dörröppningen och fönstret om du planerar att återanvända dem. Skjut en spackel bredvid naglarna och dra försiktigt och arbeta dig till hörnet.

  Stäng av strömmen och ta bort apparater och belysningsarmaturer som är direktanslutna. Täck över exponerade ledningar med trådmuttrar.

  Använd en kofot för att tvinga paneler från väggarna. Du kan använda en slägga för brute force, men krossa inte dubbarna.

 • 02

  Vem har ansvaret?

  Du kan anställa en huvudentreprenör för att övervaka andra arbetare, eller du kan anställa dem själv. En huvudentreprenör kan ta ut upp till 30% av den totala kostnaden för projektet för att hantera det åt dig, och du kanske vill använda pengarna för andra ändamål. Men att anställa en huvudentreprenör innebär att du kommer att bli befriad från tillsyn och jaga efter tröga eller utebliven arbetare.

  Se till att dina entreprenörer är licensierade, bundna, försäkrade och att de drar nödvändiga tillstånd. Be om bevis på detta.

  Upprätta en betalningsplan. Det är vanligt att inte betala mer än 10% i förskott, sedan 50% när jobbet är halvvägs slutfört och saldot efter avslutat.

  Många entreprenörer vill inte arbeta ovanpå varandra och kanske ber dig schemalägga dem för att arbeta på separata dagar.

 • 03

  Byt ut daterat köksrör

  Det är den perfekta tiden att byta ut VVS när dina väggar är öppna. Inse att äldre VVS kan gå sönder och läcka, så håll skoporna till hands för att fånga vattnet. Var beredd att byta ut avstängningsventiler.

  Överväg att köra en ny gasledning om din tidigare spis var elektrisk och installera en avstängningsventilbox för kylskåpet. Byt ut all VVS under diskbänken om den är galvaniserad.

 • 04

  Byt ut ledningarna och installera köksbelysningen

  Många köksmodeller involverar infälld takbelysning, nya hängen eller belysning för frukostkrokar. Fråga din stadskodavdelning för att fastställa eventuella krav på glödlampor, lysrör och halogenlampor.

  Du kanske vill överväga att uppgradera strömbrytaren till 200 amp - fråga din elektriker om det är nödvändigt. Det är viktigt att byta ut alla ledningar, särskilt om din nuvarande ledning inte överensstämmer med koden. Alla apparater - utom kanske kylskåpet och köksfläkten - ska ha en särskild krets.

  Typer av elektriska jobb du måste ta itu med är:

  • Takbelysning, inklusive infällda armaturer
  • Belysning under skåp
  • Anslut diskmaskinen antingen direkt eller genom att ansluta den till ett kärl
  • Anslut avfallshanteringen antingen direkt eller genom att ansluta till ett kärl
  • En 120- eller 220-voltsuttag för räckvidden och ugnen, beroende på om det är gas eller el
  • Ett kärl för kylskåpet
  • Kabeldragning för fläktkåpan
  • Ett kärl för mikrovågsugnen
  • Kärl för bänkskivor - mer är alltid bättre
  • Tänk på dimmerbrytare för en del eller hela din belysning
 • 05

  Häng gipsväggen

  Det är dags att hänga gips efter att elektrikern och rörmokaren har avslutat sina jobb. Det här jobbet är så enkelt att du kan bli frestad att göra det själv, men du behöver rätt verktyg.

  • 4 x 8 ark gips, vanligtvis kallat Sheetrock, ett varumärkesnamn
  • Verktygskniv och massor av blad
  • T-Square
  • Gipsvägg
  • Gipsskruvar, vanligtvis 3 centimeter
  • 3 storlekar av muddingknivar
  • Penna

  Mät från hörnet till den första pinnen som är inom 122 centimeter. Överför mätningen till gipsväggen och rita en rak linje med en T-kvadrat. Klipp längs linjen igen med T-fyrkanten.

  Knäcka gipsväggen med knä eller hand för att bryta den. Fäst gipsväggen på väggen med skruvar, alternera varje skruv inom en halv tum från kanten och ungefär en fot från varandra. Stoppa alltid färdiga kanter till färdiga kanter och oavslutade kanter till oavslutade kanter. Detta skapar dalar.

 • 06

  Muddingkonsten

  Hanging Sheetrock är ett enkelt jobb, men att leran - processen att applicera tunna, flera lager av förening på fogarna - är en konst.

  Lera är en fogförening som bäst används när den dumpas i en lerbänk och smutsas runt för att mjuka upp konsistensen. Jobbet kan ta upp till tre lera. Gipsväggen behöver tre dagar för att varje päls ska torka däremellan. Vissa produkter på marknaden torkar snabbare, men de är kanske inte praktiska att använda i ett kök.

  Tejpa sömmarna och lera och låt allt torka. Sand och lera igen med en större muddingkniv, sprida fogföreningen ytterligare. Låt det torka igen och slipa lätt igen.

  Sprid en ytbeläggning med en stor kniv. Låt det torka och slipa med 150-korn för en jämn finish.

  Överväg att hänga gipsväggen och anlita en expert för att göra leran om det känns som för mycket arbete.

 • 07

  Måla köksväggar och tak

  Många hantverkare kallar sig målar, men få har verkligen ett kall. Det här är ett jobb som den genomsnittliga husägaren kan göra, men vanligtvis gör det inte det själv så snabbt.

  Måla väggarna - eller få dem målade - innan skåpen installeras. Använd kvalitetsmärkesfärg, helst halvblank för väggar och tak, eftersom den är lätt att torka av och inte behåller fukt.

  Köp rätt penslar. Vinklade borstar fungerar bra på trim, men att klippa in runt tak och golv görs bäst med en fyrtums borste.

  Var noga med att täcka golvet när du rullar i tunga apparater som kylskåp
  Var noga med att täcka golvet när du rullar i tunga apparater som kylskåp, spis och diskmaskin.

  Använd inte ett färgfack som du ser på dessa HGTV-program. En fem liters skopa fungerar bättre. Blanda alla dina färgburkar tillsammans för att säkerställa konsistens.

  Köp en skärm att placera i skopan. Använd en kvalitetsvals med förlängning. Ibland kan handtaget från en garagepush göra dubbla arbetsuppgifter.

  Klipp i tak och golv innan du rullar på färgen och slipa sedan mellan kusterna med sandpapper med 150 korn efter att den första ytan är torr. Applicera två lager, inte en, och planera att röra upp färgen efter att skåpen har installerats.

 • 08

  Installera köksgolv och golvskivor

  Vissa byggare vill installera golv efter att skåpen har installerats för att spara på kostnaden, men du kanske föredrar att göra det innan. Inga kvartsomgångar behövs.

  Du har flera miljövänliga val här. Korkgolv är gjord av avskalad trädbark och lämnar träden intakta. Det är varmt och inbjudande, men kork kan gulna i solljus. Den repar lätt och fukt sväller.

  Bambugolv är ett gräs, inte ett trä. Det förnyar sig vart tredje till femte år. Be om premiumbambu, tillverkad av lim som inte innehåller formaldehyd. Bambu kan spikas, limmas, häftas eller flytas, och den finns i både horisontella och vertikala mönster. Installera inte den i områden som sannolikt blir fuktiga.

  Återvunnen matta är tillverkad av återvunna plastbehållare för mat och dryck. Dessa livfulla färgalternativ brukar vara längre än nylonmattor. Det är en chockfri statisk produkt som inte avger flyktiga organiska föreningar, som är en del av den "nya mattlukten" men kan irritera lungorna. Återvunna mattor är fläckresistenta.

  Linoleumgolv är en tillverkad produkt tillverkad av naturliga råvaror som linolja - ett bindemedel som erhållits från tallar utan att skada träförnybara träprodukter, kalksten och jute, en växtfiber. Linoleumgolv är fläckresistenta. De absorberar inte vatten och de är biologiskt nedbrytbara i slutet av livslängden, vanligtvis cirka 40 år.

  Trägolv, som brasiliansk körsbär eller vit tigerved, odlas i Sydeuropa. De skördas från välskötta skogar med förnybara resurser. Brasiliansk körsbär är ett konstruerat trä tillverkat av 3-lagers konstruktion med formaldehydfria lim. Det är i allmänhet dyrare, men det är fjädrande och hårdare än ek.

 • 09

  Installera köksskåp

  Du kommer antagligen vilja anställa en professionell installatör för att hänga upp dina skåp. Ett proffs kommer att se till att skåpen är lodiga, plana och installerade ordentligt.

  I grund och botten kommer du att ha väggskåp - som är fästa vid väggen och inte vidrör golv- och underskåp, som också är fästa vid väggen och inte vidrör golvet. Skåpen är inte bara säkrade mot varandra, men de måste också vara i nivå med varandra.

  Dina val i skåp inkluderar vanligtvis kronformning och bottengjutning, plus skrivare. Skrivare täcker utrymmet mellan väggen och skåpen.

  Företaget eller butiken som säljer skåpen ska kunna förse dig med kvalificerade installatörer. Det borde inte ta mer än en dag att installera skåpen.

  Granska layouten med installatören i förväg för att se till att han vet vart skåpen ska gå. Skåpen sitter inte jämnt med taket eller hörnen eftersom inget rum är perfekt fyrkantigt, inte ens nybyggnad. Du kan behöva täta mellanrummen och röra upp tätningen med färg.

  Skåpen kan inte installeras förrän elektriker och rörmokare är färdiga.

 • 10

  Beställ och installera köksbänkar

  Det kommer att orsaka den längsta förseningen om dina bänkskivor tillverkas och installatörerna kommer att insistera på att mäta mallen med skåpen på plats. Du kan behöva vänta i sju dagar till sju veckor.

  Bänkskivor i kvarts är värmebeständiga och håller bättre än granit. Det är lite dyrare, men det material du väljer är viktigt om du inte planerar att bygga om ditt kök igen på ytterligare 50 år.

 • 11

  Installera köksbacksplash

  Ta ett prov på din bänkskiva och din skåpdörr till din favoritbutik. Många använder designers som hjälper dig att välja den perfekta backsplashen. Vissa involverar mönster på diagonalen och använder olika storlekar och typer av kakel som accenter. Detta kan vara ett bra sätt att plocka upp en kompletterande färg i ditt kök.

  Backsplash kan installeras samtidigt som bänkskivorna om det är samma material, tillverkat av samma produkt, som kvarts, granit eller täljsten. Men bakplattan kan inte installeras förrän bänkskivorna är på plats om du väljer ett material som skiljer sig från bänkskivan, som kakel, aluminium, betong eller trä.

  De flesta tunga bänkskivor i sten kräver några dagar på sig innan en installatör sätter i en backsplash. Det kanske inte är signifikant, kanske bara 0,332 tum, men det kan resultera i en oönskad söm om du inte väntar.

 • 12

  Installera hårdvaran

  Maskinvara - drag och knoppar - kan göra eller bryta dina skåp. Välj en stil och typ av finish som inte bara kompletterar dina skåp utan också ditt hem. Försök att undvika trendiga finish som kommer att skrika "tidsförvrängning" om några år.

 • 13

  Du är klar... nästan

  Ring elektrikern och rörmokaren tillbaka för att installera dina apparater. Elektriker kommer att avsluta installationen genom att lägga till behållarplattor och dra dina kärl framåt för att matcha bakplattan.

  Din köksfläkt installeras vanligtvis först. Detta kan kräva en takjack för att ventilera avgaserna. Lufta aldrig avgaser direkt på vinden.

  Var noga med att täcka golvet när du rullar i tunga apparater som kylskåp, spis och diskmaskin. Se till att var och en är inriktad och rörad.

  Om du har en diskmonterad diskbänk kommer den redan att installeras av bänkskivans installatörer, men alla andra typer av diskbänkar installeras efter att diskarna och backplattan är på plats. Rörmokaren hakar i din kran och sätter i luftgapet för diskmaskinen i bänkskivan. Kontrollera för läckage. Se till att alla apparater fungerar ordentligt innan du betalar entreprenörerna till fullo.

  I skrivande stund är Elizabeth Weintraub, CalBRE # 00697006, mäklare på Lyon Real Estate i Sacramento, Kalifornien.

Slutgiltiga tankar

Du kanske vill anställa en köksdesigner för att rita en design i skala. Köp dina skåp, vitvaror, golv, belysningsarmaturer, handfat, kran, plattor, golvskivor och färg i förväg och få byggnadstillstånd om det behövs. Intervjuentreprenörer. Du kan behöva en elektriker, rörmokare, VVS-entreprenör, gipsvägg, målare, golv- och / eller kakelinstallatör och ett rivningsbesättning.

Relaterade artiklar
 1. Vad är poängen med en rund eller oval köksö?
 2. Fakta om laminatbacksplash
 3. Jämförelsetabell för bänkskivor av korian, kvarts och granit
 4. Allt du behöver veta om avfallshantering
 5. Hur dyr är Corian?
 6. Rankning bänkskivans material
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail