Feng Shui-myter du kan sluta tro

Rörligt vatten kan bjuda in god feng shui när de placeras med skicklighet
Växter och rörligt vatten kan bjuda in god feng shui när de placeras med skicklighet och avsikt.
 • 01

  Lycklig bambu och fontäner lika omedelbar bra feng shui

  Lucky bambu och vatten fontäner är verktyg som du kan använda i ditt hem för att ändra feng shui. Lucky bambu ger träelementets egenskaper, såsom tillväxt, flexibilitet och vänlighet. Du kan ersätta de flesta andra typer av levande gröna växter; det är inte exklusivt för turbambu. När det gäller vattenfontänen kan rörligt vatten som fontäner åberopa ett flöde av energi och välstånd in i ditt hem.

  Nyckeln till god feng shui är mindfulness och intention. Växter och rörligt vatten kan bjuda in god feng shui när de placeras med skicklighet och avsikt. Detta betyder också att du borde veta vad du gör i feng shui-riket och säkerhetskopiera det med handling i vardagslivet. Om du till exempel läser någonstans kan du lägga till en fontän för mer rikedom, först undersöka hur specifikt för att få och placera fontänen korrekt för din situation. Ta sedan hand om det. Håll det rent och fungerar bra. Och samtidigt börja plantera riktiga frön i världen för att tjäna mer rikedom. Anslut himlen (det transcendentala) med jorden (det vardagliga) för god feng shui.

 • 02

  Din säng måste möta din turriktning annars är du dömd

  Professor Lin Yun brukade berätta en historia om hur han blev inbjuden som hedersgäst till en stor middag. Hela evenemanget var att fira honom. Eftersom han var en feng shui-mästare satte de nybörjande utövarna honom i det stora bankettrummet enligt hans lyckliga riktning. Detta placerade professorn precis framför köksdörren. Under hela kvällen stötte professor av misstag på av servrarna, och lite mat spilldes på honom. I försöket att hitta honom i sin lyckliga riktning kunde värdarna inte märka att detta på en vardaglig nivå verkligen var den mest ogynnsamma platsen.

  Med feng shui måste du alltid komma ihåg det praktiska. Det första du ska granska när du placerar din säng är att placera den i befälhavaren. Detta lokaliserar dig med mest fördel i ett rum. Men kontrollera alltid om detta fungerar för dig i en funktionell mening.

 • 03

  Din ytterdörr måste vara röd

  I allmänhet är rött en lovande färg i feng shui eftersom den skyddar och kan bjuda in välstånd. Det betyder dock inte att du måste måla ytterdörren röd.

  Färger har olika betydelser och effekter, och det kan finnas andra energier du väljer att bjuda in i ditt hem. Vissa människor kan ha mer nytta av en annan färg än röd. Det beror verkligen på den individuella situationen och qi hos de människor som bor i hemmet.

 • 04

  Växter och blommor är dålig feng shui i sovrummet

  Nyckeln till god feng shui är mindfulness
  Nyckeln till god feng shui är mindfulness och intention.

  Olika skolor har motstridiga perspektiv på detta ämne. Det finns några synpunkter där man tror att kanske växter och blommor är för energigivande för sovrummet. Undersök dina energibehov för dina sömnbehov. Om du har svårt att sova, beror det verkligen på en växt? Försök ta ut växten och se om det gör skillnad. Det är också bäst att testa saker på egen hand och se vad din intuition säger.

  Ofta ger växter och blommor positiv livsenergi i sovrummen. Gröna växter tar in de grundläggande egenskaperna hos trä som läkning, tillväxt och mänsklig hjärta. Färskskurna blommor ger glädje och upplyftande qi.

 • 05

  Feng shui handlar bara om att ordna möbler

  Det finns en god chans att du kommer att flytta några saker i ditt hem när du arbetar med en konsult eller läser upp feng shui. Och medan arrangemanget av möbler verkligen är en del av feng shui, är det bara en liten bit av pajen.

  Feng shui berör flödet av energi runt ditt utrymme. Det spelar roll hur du placeras i ett utrymme när du ligger i sängen eller sitter vid ditt skrivbord. Men det är mycket mer än så; det är en praxis att ansluta till och vara uppmärksam på miljön. Detta inkluderar din ande, kropp, hem, mark, gemenskap och denna planet.

 • 06

  Feng shui kostar mycket pengar

  Det finns otaliga feng shui-justeringar och ja, vissa av dem kräver att du köper något nytt. Men det finns många alternativ som är meditation eller övningsbaserade. Du kan också bli kreativ. Om du behöver en ny växt för viss tillväxt i ett område av ditt liv, kan du ge dig ut i naturen och hitta dig en skärning att odla.

  Det finns naturligt överflöd runt omkring. Detta gäller också för att anställa en konsult. Du kan hitta en student, spara pengar eller spendera tid på att läsa böcker och forska på egen hand. Vad du får är en spegel av vad du ger. Det handlar inte om pengarna; det handlar om din avsikt och generositet.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail